HVALA, LJUDI. DIVNI STE! / Ulješura koju je more izbacilo kod Filipina pojela je – previše plastike!

Divovska ulješura pronađena je nedavno na obalama filipinskog otoka Samal.

2.1.2017.
14:46
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U noći 16. prosinca mještani su izvijestili da se u plićaku nasukao ogromni kit. Sutradan je utvrđeno, ne samo da je kit uginuo, nego i da se njegova lešina nalazi nekoliko stotina metara od obale.

Zavod za ribarstvo i vodene resurse je objavio rezultate autopsije, prema kojem se u trbuhu mlade ulješure nalazio otrovni otpad, što je uključivalo ribarsku mrežu s udicama, plastiku, komad duge daske s čavlima, uže pa čak i dugačke komade čelične žice.

Iako se u početku sumnjalo da uginuo zbog toga jer se nasukao u plićaku, sada je prilično jasno da je mladunac kita uginuo uslijed – zagađenja.

Prema izvještanjauu ABS-CBN Newsa, lokalne vlasti su odlučile skinuti tkivo uginulog kita i izložiti kostur u Muzeju kostiju u Davao Cityju.

Ono što mnogi ljudi ne znaju da je Muzeja kostiju Davao City utemeljen upravo zbog ekoloških "incidenata", koji pokazuju koliko je starhotno onečišćenje uzrokovano ljudskim aktivnostima, koje utječu ne samo na zemaljski biljni i životinjski svijet, nego i onaj koji živi u moru.

Prema novinskim izvještajima, ovo nije prvi takav incident do kojeg je došlo u tom području. U posljednjih sedam godina u zaljevu Davao pronađene su 53 lešine kitova i dupina. Samo četiri od te 53 životinje uginule su prirodnom smrću, dok je ostalimapronađena plastika u želucu.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali