OGLAS

'nije opasna' / Zdenka Kvesić konačno puštena iz Vrapča

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Liječnički konzilij u psihijatrijskoj bolnici Vrapče utvrdio je danas kako Zdenka Kvesić nije opasna po sebe ili okolinu te je puštena na slobodu.

19.7.2013.
21:10
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Osječanka Zdenka Kvesić danas je puštena iz psihijatrijske bolnice Vrapče jer je, po riječima nevladinih aktivistkinja, koji su javno ustali u zaštitu njenih prava, liječnički konzilij utvrdio da nije opasna po sebe ili okolinu.

"Trebalo je 30 liječnika da shvate da nije opasna, a jasno je da se osobu ne smije zadržavati u umobolnici ako ne postoji indicija da će ozlijediti sebe ili drugu osobu", izjavila je Hini predsjednica udruge B.a.b.e. Sanja Sarnavka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je, prije dva dana, od Ministarstva zdravlja zatražila očitovanje tvrdeći da je Osječanka prisilno hospitalizirana jer je pljusnula sina, a najprije je bila u osječkoj bolnici iz koje je premještena u bolnicu Vrapče.

Zbog ovog slučaja nevladine udruge prozvale su i ministra Ostojića zahtjevajući utvrđivanje mogućih propusta i odgovornosti svih nadležnih institucija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj je u međuvremenu s osječkog suda premješten na zagrebački Županijski sud. Glasnogovornica tog suda Ivana Čalić Hini je potvrdila da je sud odbio žalbu Zdenke Kvesić, ali da ona može napustiti bolnicu ako tako odluče liječnici.

Sarnavka je također kazala da je sud tek potvrdio raniju odluku liječnika, ali da je konzilij u međuvremenu odlučio da je puste van.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada je na brizi brata i sestre i neće se vraćati u Osijek", kazala je Sarnavka.

Ministar Ostojić potvrdio je da je napravljen nadzor u psihijatrijskim bolnicama u Osijeku i Zagrebu, a očitovanje o slučaju zatražila je i pučka pravobraniteljica Lana Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Supruga osječkog suca Ante Kvesića hospitalizirana je zbog sumnji u obiteljsko nasilje, a prema tvrdnjama nevladinih udruga na psihijatriju su je doveli policajci.

Azbuka našeg života
Love Island: All stars
Brak na prvu
Hell's kitchen
Dosje Jarak
default_cta
Poseta
Obiteljske tajne
Opake djeveruše
San snova
Priča o čarobnjaku
default_cta
Zbrka u uredu
Ljubavna zamka
Trener ubojica
VOYO logo