pada snježna granica / Zima se vratila na tvorničke postavke: snijeg u gorju cijeli idući tjedan

Bez značajnijeg razvedravanja temperature na kopnu ostaju ujutro oko 0 °C ili uz blagi minus, a danju oko 4 °C. Na moru vrlo vjerojatno nova snažna epizoda stiže točno pred vikend

23.1.2023.
7:10
VOYO logo

Snježna granica spustila se ovog vikenda sve do nizina i juga zemlje, pa je u nedjelju ujutro službeno izmjereno od 1 cm u Imotskom pa do čak 35 cm u Slunju. Nakon godine dana prvi konkretni snježni pokrivač mjerio se i na oko 1000 metara nadmorske visine. Na Sljemenu je jučer izmjereno ukupno 57 cm, a u Begovom Razdolju 60 cm. Snijeg će se idućih dana u nizinama topiti, a podebljavati većinom u gorju i južnim predjelima središnje Hrvatske.

U NASTAVKU DANA…

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj popodne ostaje vjetrovito, hladno I oblačno uz slabe oborine. Naime, još sredinom dana u najzapadnijim predjelima i na širem karlovačkom i sisačkom području može biti malo snijeg ili susnježice, ali će uz blagi porast temperature i tamo prijeći u kišu. Prema večeri se očekuje smirivanje oborina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otopit će slaba kiša i ono malo snijega što je palo i u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Kiša će padati veći dio popodneva. Uz umjeren istočnjak i temperature od 5 °C do 7 °C bit će malo manje hladno u odnosu na jučer.

U Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti nakon podneva ,a osobito popodne slijedi postupno razvedravanje i stabilizacija. Kiša će biti povremena i lokalnog karaktera, odnosno neće je biti posvuda. Vjetar će biti značajno slabiji u odnosu na jutro, uglavnom južnih i istočnih smjerova. Bit će zato i malo ugodnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu će sredinom dana biti još oblačno i kišovito, a u gorju snježno. Pritom nije isključen snijeg i susnježica na Kvarneru. Popodne zatim očekujemo razvedravanje i to najprije u južnijim područjima, a do kraja dana u većini predjela. Nakon olujne, bura popodne slabi na jaku, navečer i umjerenu. Temperature ostaju slične jučerašnjima.

U NASTAVKU TJEDNA NA KOPNU…

U gorju će idućih dana svakodnevno povremeno padati snijeg, osobito u Gorskome kotaru. U ostatku kopnene Hrvatske se očekuje kiša i to u utorak, a onda nakon sredine tjedna bez oborina, petak i subota donose povremenu i lokalnu susnježicu. Bez značajnijeg razvedravanja temperature ostaju ujutro oko 0 °C ili uz blagi minus, a danju oko 4 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U NASTAVKU TJEDNA NA MORU…

Vrlo je izgledno da će ostatak idućeg tjedna proteći bez oborina. Bit će dosta sunčanog vremena, ali i čestih oblačnijih periode i to prvenstveno na Kvarneru. Puhat će umjerena bura, no vrlo vjerojatno nova snažna epizoda stiže točno pred vikend.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo