PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV / Uživajte u sunčanoj nedjelji: Već u ponedjeljak vrijeme će se pokvariti...

Idući tjedan donosi nam promjenjivije vrijeme - već će u ponedjeljak u gorju te unutrašnjosti Istre i Dalmacije biti nestabilnije

20.9.2020.
8:15
VOYO logo

Vikend protječe u manje-više sunčanom vremenu, ipak na kopnu su jutra prohladna pa nam je i jutros trebala toplija odjeća. 

Pod utjecajem anticiklone vrijeme se danas neće previše mijenjati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NEDJELJA

Od jutra će biti pretežno sunčano, tek je ponegdje na kopnu bilo magle. Uz obalu puše slaba do umjerena bura, a jutro je na kopnu prohladno, na moru temperatura slična jučerašnjoj.

Nedjeljno poslijepodne će u središnjim predjelima biti uglavnom sunčano. Puhat će slab vjetar, a temperatura će biti između 22 i 25 stupnjeva pa će biti ugodno toplo.
U Slavoniji pretežno sunčano i toplo – temperatura će biti između 23 i 26 stupnjeva.
U Dalmaciji još danas pretežno sunčano. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura između 27 i 31 stupanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, u gorju slično, ali će povremeno biti umjerene naoblake. Bura će oslabjeti, prema otvorenom moru okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak. Temperatura u gorju od 21 do 25, a na Jadranu i toplije.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Idući tjedan donosi nam promjenjivije vrijeme - već će u ponedjeljak u gorju te unutrašnjosti Istre i Dalmacije biti nestabilnije, a zatim će od utorka kiše biti i drugdje. Uz jugozapadnjak će i u novom tjednu biti toplo, ali uz južinu i neugodno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU 

Na Jadranu u novom tjednu oblačnije i nestabilnije. Pljuskova će ponegdje biti već u ponedjeljak, a zatim će početkom jeseni, točnije od utorka oborine biti češće, ponegdje i obilnije. Zapuhat će jugo, sredinom tjedna i jačati.

Znači još danas u cijeloj zemlji pretežno sunčano, onda će na samom početku jeseni biti nestabilnije i oblačnije, prvo na moru i u gorju, a zatim i drugdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo