proljeće je.... / Sunčano, ali svježe. Kiša moguća samo na krajnjem jugu. A evo kakvo nas vrijeme čeka za 1. Maj

U unutrašnjosti barem djelomice, ponegdje i pretežno sunčano te danju sve toplije. Jutra će samo u radnom dijelu tjedna biti prohladna, u gorju u početku uz moguć slab mraz. No, iako toplije, za produženi vikend, čini se, sve promjenjivije i nestabilnije, glavninom baš oko praznika rada

26.4.2023.
7:10
VOYO logo

Ciklona odmiče od naših krajeva i slabi, a sa sjeverozapada jača utjecaj anticiklone u sklopu koje do nas stiže i nešto hladniji zrak koji će obilježiti sredinu tjedna, osobito u jutarnjim satima.

SRIJEDA

Oborine prestaju, još uglavnom samo na krajnjem jugu može pasti koji kraći pljusak. Razvedravanje u većini krajeva, ali će biti vjetrovitije. Slab do umjeren sjeverac, a na moru jaka, pod Velebitom i Biokovom na udare olujna bura i tramontana. Jutro još malo svježije, u gorju, gdje se ranije razvedri, moguć je i slab mraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj prevladavajuće sunčano, no niknuti će tu i tamo poneki veći oblak, no mala je mogućnost da iz nekog od njih padne koja kap kiše ili kratki pljusak. Vjetar će oslabjeti, a bit će uglavnom svježe uz 16-17 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, rijetko uz umjerenu naoblaku, a još rjeđe na zapadu navečer može pasti koji slabi pljusak. Vjetar ostaje većinom umjeren sjeverni i sjeverozapadni pa će se činiti svježije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POSTUPNO TOPLIJE /

Ne spremajte kišobrane! Sunčanije nas vrijeme čeka tek sredinom tjedna

Image
POSTUPNO TOPLIJE /

Ne spremajte kišobrane! Sunčanije nas vrijeme čeka tek sredinom tjedna

U Dalmaciji sunčanije, ali još uvijek u zaleđu može u početku pasti koji pljusak, ali ubrzo do večeri već potpuno vedro. Bura i tramontana malo će samo popustiti pa će se i ovdje činiti svježije nego to sugerira živa u termometru između 17 i 20 °C.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, čak i vedro, ali će u unutrašnjosti Istre, oko Učke te u Gorskom kotaru biti razvoja oblaka uz malu mogućnost za koju kap kiše. Bura zamjetno slabi, okreće na sjeverozapadnjak, a temperatura će biti uglavnom između 15 i 18 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti barem djelomice, ponegdje i pretežno sunčano te danju sve toplije. Jutra će samo u radnom dijelu tjedna biti prohladna, u gorju u početku uz moguć slab mraz. No, iako toplije, za produženi vikend, čini se, sve promjenjivije i nestabilnije, glavninom baš oko praznika rada. No, o tome pouzdanije u prognozi idućih dana.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu većinom sunčano te i ovdje danju ugodno toplo, mala mogućnost za koji lokalni pljusak u subotu, a ta će vjerojatnost značajno porasti krajem tjedna uz jačanje južine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo