Bez hladnoće na vidiku / Stigao hladniji zrak, ali i dalje iznadprosječno toplo. Kiša tek idućeg tjedna

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj postupno sve sunčanije uz izdizanje niskih oblaka. Vjetar će uglavnom izostajati, tek prema večeri zapuhati umjeren jugozapadnjak

4.1.2023.
7:10
VOYO logo

Prave hladnoće nema na vidiku, ali se preko nas premjestio jedan oslabljeni frontalni poremećaj za kojim je stiglo ipak nešto hladnijeg zraka. Bit će i dalje iznadprosječno toplo, ali manje izraženo. Sve izraženiji je ponovno utjecaj prostrane anticiklone juga kontinenta, a tako će ostati sve do kraja tjedna.

SRIJEDA

Ujutro i tijekom prijepodneva uz dosta zaostalih oblaka, mjestimice još uvijek i maglu, osobito na krajnjem sjeveru Jadrana, po gorskim kotlinama i zapadnim predjelima unutrašnjosti. No, uglavnom suho. Vjetar većinom slab, a na moru će zapuhati slab do umjeren sjeverozapadni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj postupno sve sunčanije uz izdizanje niskih oblaka. Vjetar će uglavnom izostajati, tek prema večeri zapuhati umjeren jugozapadni. Temperatura niža, bit će svježije, ali i dalje je to iznadprosječno toplo za doba godine uz 11-12 °C, malo ispod 10 tek u višem gorju.

Na istoku barem djelomice pa i pretežno sunčano, suho i mirno. Temperatura i ovdje malo niža, bit će oko 13 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji prevladavajuće sunčano i razmjerno toplo, između 14 i 16 °C, a možda će se malo svježije činiti na otocima uz umjeren sjeverozapadnjak.

Na sjevernom Jadranu i u gorju sutra se napokon može očekivati smanjivanje naoblake pa i barem kraća sunčana razdoblja, iako će u unutrašnjosti Istre te uz njenu zapadnu obalu, kao i u Gorskom kotaru biti još ponegdje niskih oblaka. Vjetar ne odviše jak sjeverozapadni, a temperatura bez veće promjene, od 10 do 14 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Ostaje i dalje neprimjereno toplo za doba godine, povremeno ćemo s južinom opet ići do 15 °C, no bit će to uglavnom bez oborina, za koja tek mala vjerojatnost postoji u gorskim područjima. Jutra će biti malo hladnija, mjestimice s maglom. Danju više sunca, osobito u petak, a kiša se očekuje tek na prijelazu s nedjelje na ponedjeljak.

IDUĆIH DANA NA MORU

Dok će u Dalmaciji prevladavati sunčano, oblačnije će ponovno biti na sjevernom dijelu, ponegdje oko Kvarnera sa slabom kišom ili rosuljom, u četvrtak moguću i na širem zadarskom području. No, pravo pogoršanje vremena, tj. prava izražena kišna epizoda uz jak vjetar stiže potkraj tjedna i to će zahvatiti cijelu obalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo