VRATILA SE ZIMA / Nakon toplog perioda, stiže snažni nalet hladnoće. Očekuju se niske temperature i susnježica

Zima se nastavlja i u idućem tjednu. Snježnih oborina na kopnu će biti malo, većinom u gorju, drugdje u tragovima ili pomiješanih sa kišom uz blagi dnevni porast temperature. Svakako ostajemo ispod 5 °C uz hladan sjeverac

26.2.2023.
7:10
VOYO logo

Vratila nam se zima sa svim svojim karakteristikama. Nakon neuobičajeno toplog perioda, sami kraj veljače donio je snažni nalet hladnoće sa sjevera uz frontu i ciklonu koja će se u Jadranu samo produbljivati. Uobičajeno za veljaču prevrtaču.

U NASTAVKU NEDJELJE NA KOPNU

Tijekom prijepodneva će biti vrlo hladno. Na kopnu će uz temperature oko 0 °C i neugodan sjeverac padati susnježica, često i snijeg uz stvaranje tanjeg pokrivača koji će u gorju već biti konkretniji i obilniji. Bura će u prijepodnevnim satima na sjevernom Jadranu imati orkanske udare i jačati. Postupno će se širiti prema Dalmaciji gdje će padati kiša, lokalno uz izraženije pljuskove, ali sve uz temperature oko 10 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dio dana će u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj biti oblačno i vrlo hladno uz susnježicu i mokar snijeg češći u južnijim predjelima, uz temperature nešto malo iznad 0 °C. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočnjak i pojačavati osjet hladnoće.

Na istoku popodne oblačno uz postupni prestanak oborina. Bit će povremenih oborina, bvećinom mokrog snijega na jugu i zapadu područja. Bit će više od 10 °C hladnije nego danas uz slab sjeverac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U NASTAVKU NEDJELJE NA MORU

Na sjeveru Dalmacije će popodne biti vrlo vjetrovito i osjetno hladnije uz jaku buru i mjestimice obilniju kišu s grmljavinskim pljuskovima koji će na jugu biti, čini se, znatniji i izraženiji te opasniji za imovinu i promet. Jako jugo na dubrovačkom području će navečer tek u okrenuti na buru. U gorju će i popodne padati suh snijeg i podebljavati snježni pokrivač. Uz jak sjeverac bit će i zapuha i mećava. Računajte na izuzetno neugodno i vrlo hladno vrijeme Na sjevernom Jadranu pak bez značajnih oborina, ali osjetno hladnije zbog udara bure i do 160 km/h na poznatim dionicama, a pod Velebitom moguće i jačih.

Za područje sjevernog Jadrana upaljen je crveni meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda jer će bura stvoriti iznimno opasno uvjete. U gorju je na snazi narančasto upozorenje zbog snježnog pokrivača i od 20 do 50 cm, u nizinama od 2 do 10 cm. Obilnije oborine u Dalmaciji lokalno bi također mogle stvarati probleme u prometu i infrastrukturi. Budite na oprezu i svakako prilagodite aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U IDUĆEM TJEDNU

Zima se nastavlja i u idućem tjednu. Snježnih oborina na kopnu će biti malo, većinom u gorju, drugdje u tragovima ili pomiješanih sa kišom uz blagi dnevni porast temperature. Svakako ostajemo ispod 5 °C uz hladan sjeverac.

Na moru će od ponedjeljka pa sve do petka biti promjenljivo uz izmjenu sunčanih i oblačnijih razdoblja i povremenu kišu , doduše češću u Dalmaciji. Jaka bura će puhati veći dio tjedna uz svježiji zrak, a na krajnjem jugu od srijede opet okreće na jugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo