TJEDNA PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA / Nakon kišovitog i hladnog vikenda otkrivamo kakav nas početak tjedna očekuje

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Iako će vlažan i nestabilan zrak još danas i sutra kružiti nad našim krajevima, ponedjeljak ipak donosi mirnije prilike

28.9.2020.
8:28
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

U novi tjedan ušli smo s novom ciklonom koja se premješta preko naših krajeva dalje na europsko kopno. Donijelo je to kišurinu na Jadran i u zapadni dio Hrvatske. No osim obilne kiše, bilo je olujnog juga, oštra, lebićade, pulentade nakratko i bure pa ne čude i visoki valovi i poplavljene rive.

PONEDJELJAK 

Image
Foto: RTL

No, iako će taj vlažan i nestabilan zrak još danas i sutra kružiti nad našim krajevima, ponedjeljak ipak donosi mirnije prilike. Osobito poslijepodne. No ostaje pretežno oblačno, vlažno i svježe. Kiša sve rjeđa, na kopnu i na sjevernom Jadranu će postupno i prestajati, a još će uporna uz južinu biti na srednjem i južnom dijelu obale, kao i u unutrašnjosti Dalmacije. Bit će to tek za nijansu manje neugodan dan od jučerašnjeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U NASTAVKU TJEDNA NA KOPNU 

Image
Foto: RTL

Sredina tjedna donosi stabilnije i sunčanije prilike. Još u utorak na kopnu uz nešto zaostalih oblaka, ali malu mogućnost za koju kap kiše. Ostaje i dosta hladno, osobito u srijedu ujutro, kada je izgledna i mjestimična magla, a po gorskim livadama čak i mraz. Danju postupno sve toplije, od četvrtka opet preko 20 stupnjeva uz jugozapadnjak, ali do vikenda sve izraženija južina donosi više oblaka te povremeno malo kiše, češće u gorju.

U NASTAVKU TJEDNA NA MORU

Image
Foto: RTL

I na moru se očekuje mirniji srednji dio tjedna, ali još u utorak ujutro u Dalmaciji i osobito na krajnjem jugu može biti sporadične kiše ili pokojeg pljuska. Pretežno sunčano u srijedu pa i dobar dio četvrtka, no dobro to iskoristite za napuniti baterije pred novo postupno pogoršanje vremena. Jačati će jugo te potkraj četvrtka donijeti kišonosne oblake najprije s obilnijom oborinom na sjevernom dijelu Jadrana, a do kraja tjedna i drugdje. I ovog će puta tu kišu pratiti sve neugodniji i jači vjetar, ali barem će temperature biti nešto više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo