CIKLONA SLABI / Još danas oblaci, a onda nam stiže sunčaniji i stabilniji vikend

Ujutro i prijepodne u unutrašnjosti ostaje tmurno, mjestimice moguće s maglom, a bit će mokrih i skliskih kolnika zbog povremene slabe rosulje. Bura samo pod Velebitom pojačana, ali će na udare jak biti istočni vjetar i jugo na srednjem i južnom Jadranu, gdje će s mora stići pokoji pljusak, a uglavnom prema otvorenome i na otocima moguća je lokalno i grmljavina

3.3.2023.
7:10
VOYO logo

Sredozemna ciklona koja nam je osigurala dosta vlage i oblaka ovih dana, postupno slabi i odmiče dalje na jugoistok kontinenta. No, iako mirnije i manje hladno, još uvijek će iznad naših krajeva danas biti dovoljno vlage. Sunčanije zato posvuda u danima vikenda.

PETAK

Ujutro i prijepodne u unutrašnjosti ostaje tmurno, mjestimice moguće s maglom, a bit će mokrih i skliskih kolnika zbog povremene slabe rosulje. Bura samo pod Velebitom pojačana, ali će na udare jak biti istočni vjetar i jugo na srednjem i južnom Jadranu, gdje će s mora stići pokoji pljusak, a uglavnom prema otvorenome i na otocima moguća je lokalno i grmljavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dalje oblačno, ali će ionako slaba rosulja češće izostajati. Čak se krajem dana oblaci na krajnjem sjeveru mogu stanjiti pa i dijelom raskinuti. Temperatura malo viša, bit će oko 8 ili 9 °C pa će se činiti malo ugodnije.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu oblačno, tmurno, ali uglavnom bez oborina. Tek mjestimice koja kap u zapadnijim predjelima i Posavini. Bez vjetra, a temperatura oko 9 °C.
U Dalmaciji promjenjiva naoblaka, ponegdje uz malo kiše ili koji kraći pljusak. Krajem dana sve više suhog vremena, slabit će istočnjak i jugo, navečer i okretati na slabu do umjerenu buru. Uz više oblaka malo samo svježije, bit će većinom oko 12-13 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu sutra najsunčanije, čak i pretežno sunčano, dok će u gorskim područjima biti dosta zaostalih oblaka, ali bez oborina. Bura još malo slabija, tek pod Velebitom pojačana, mjestimice s jakim udarima. Temperatura malo viša, uz more oko 12-13 °C, u gorju oko 5-6 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U danima vikenda u unutrašnjosti sunčanije, danju čak ugodno toplo za ovo doba godine. Bit će tek ponegdje jutarnje magle, a pri tlu slabog mraza. U novom tjednu zato opet oblačnije, uglavnom s mjestimičnom kišom na prijelazu s ponedjeljka na utorak, sve češće od srijede kad će i sve izgledniji uz niže temperature biti i snijeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu još sunčanije u subotu i nedjelju, tek ponegdje s burom i sjeverozapadnim vjetrom, no neće stvarati veće probleme. Promjenjivije i sve nestabilnije uz sve izraženiju južinu opet od ponedjeljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo