PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV / Imajte spremne jakne i kišobrane: Za vikend kiša, pljuskovi i osjetno niže temperature

Dani pred nama protjecat će u oblačnom i nestabilnom vremenu

25.9.2020.
6:55
VOYO logo

Uz formiranje Genovske ciklone vikend pred nama će biti oblačan i nestabilan, uz kišu, a od subote i osjetno niže temperature.

Prijepodne posvuda promjenjivo oblačno uz kišu i pljuskove, koji će uz obalu biti i obilniji, moguća su izraženija grmljavinska nevremena. Na kopnu umjeren i jak jugozapadnjak, na sjevernom Jadranu i s olujnim udarima, a u Dalmaciji će puhati jako i olujno jugo i oštro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima i poslijepodne promjenjivo oblačno s kišom i pljuskovima, lokalno će pasti i veća količina oborina. Puhat će umjeren, povremeno i jak jugozapadnjak, a temperatura uz južinu oko 25 stupnjeva.

Na istoku će prema kraju dana biti sve oblačnije uz kišu i pljuskove, lokalno i obilne. Puhat će umjeren, povremeno i jak južni vjetar, a temperatura do najviše 28 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petak će u Dalmaciji protjecati u nepovoljnim vremenskim prilikama. Bit će oblačno s kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom. Lokalno su moguća i izraženija nevremena. Bit će vjetrovito uz jako i olujno jugo i lebić, a temperatura oko 25 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju promjenjivo s kišom i pljuskovima, lokalno će pasti i više od 50 litara kiše po četvornom metru. Puhat će umjeren i jak, na moru na udare i olujan jugozapadnjak, a temperatura od 18 u gorju do 15 na Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Vikend na kopnu

Tijekom vikenda će na kopnu biti nestabilno s kišom i pljuskovima, lokalno i obilnom oborinom. U subotu će zapuhati sjeverni vjetar uz koji će stići i hladniji zrak pa će već od jutra, a osobito tijekom dana biti osjetno svježije.

Vikend na Jadranu

I na Jadranu će vikend proći u znaku oblačna vremena, kiše i pljuskova te lokalnih grmljavinskih nevremena. U subotu će na sjevernom dijelu zapuhati umjerena i jaka bura, u Dalmaciji sjeverozapadnjak. Uz buru će uz obalu temperatura tijekom vikenda biti niža nego u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dani pred nama protjecat će u oblačnom i nestabilnom vremenu. Bit će česte kiše i pljuskova, lokalno i izraženijih nevremena. Temperatura danas uz izraženu južinu iznad prosjeka, a zatim tijekom vikenda osjetno svježije.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo