nosite kišobrane! / I dalje nestabilno uz lokalne pljuskove, ali toplo. Na obali nešto stabilnije

U unutrašnjosti idućih dana ostaje promjenjivo. Bit će sunčanih razdoblja, ali gotovo svakodnevno sredinom dana i popodne kratkotrajna kiša, moguće grmljavina, osobito u srijedu i petak. No, na istoku može biti tada i jačeg nevremena. Duž Jadrana većinom sunčano i mirnije, bura će slabjeri

30.5.2023.
7:10
VOYO logo

Cijeli tjedna će nam biti u znaku promjenjivog vremena. U polju smo izjednačenog tlaka, čak nam malo jača utjecaj anticiklone sa sjevera, ali i dalje po visini iznad naših krajeva kruži dovoljno vlažan zrak za nestabilne prilike.

UTORAK

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujutro i prijepodne u unutrašnjosti oblačnije nego danas, osobito u gorju i većem dijelu Posavine, zatim i Slavonije, a mjestimice se očekuje i kiša. Uz samo more zato prevladavajuće sunčano uz umjerenu, na sjevernom dijelu i dalje jaku, na udare olujnu buru. Jutro ugodno, u Dalmaciji ponovno toplo.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj daljnji razvoj oblaka, sve nestabilnije uz lokalne pljuskove, a neki od njih mogu nakratko biti izraženiji, ponajprije oko Korduna, Banovine, kasnije i na krajnjem sjeveru. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, ali ostaje podjednako toplo uz 23-24 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično i u Slavoniji, Baranji i Srijemu, čak će pljuskovi ovdje biti nešto češći, lokalno praćeni tučom, osobito oko zapadnoslavonskog gorja i Posavine, a navečer je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Do pljuskova, usprkos umjerenom sjevercu, toplo kao i jučer.

U Dalmaciji će samo lokalno nicati grudasti oblaci, tmurniji u zaleđu, gdje se uglavnom očekuje kratkotrajna kiša ili pokoji pljusak praćen grmljavinom, ali vrlo rijetko će oni stizati do same obale, možda samo krajnjeg juga. Za nijansu manje toplo uz slab maestral.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, ali i dalje vjetrovito uz jaku buru, osobito navečer, dok će više oblaka biti u gorju te unutrašnjosti Istre, lokalno s pljuskovima. Manje toplo, ali ugodno.

DO KRAJA TJEDNA NA KOPNU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U unutrašnjosti idućih dana ostaje promjenjivo. Bit će sunčanih razdoblja, ali gotovo svakodnevno sredinom dana i popodne kratkotrajna kiša, moguće grmljavina, osobito u srijedu i petak. No, na istoku može biti tada i jačeg nevremena. Vjetar slabi, a za vikend opet umjeren sjeveroistočni. U četvrtak i petak je moguća kraća jutarnja magla po kotlinama i nizinama, ali će se brzo izdizati. Temperatura bez veće promjene.

DO KRAJA TJEDNA NA MORU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duž Jadrana većinom sunčano i mirnije, bura slabi, a ponovno jača u danima vikenda kada će i lokalni pljuskovi izglednije stizati do obale, ali i to samo rijetko, glavninom u Dalmaciju. Ostaje primjereno toplo za doba godine.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo