prognoza željke pogačić / Dosta vam je (ne)očekivanog pada temperature i kiše? Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje idućih nekoliko dana

Prilično naglo je zaustavljena ljetna žega i suša u Dalmaciji. Od petka ujutro do subote u 8 sati u Splitu je palo više od prosjeka cijelog srpnja i kolovoza zajedno

29.8.2021.
6:45
VOYO logo

Prilično naglo je zaustavljena ljetna žega i suša u Dalmaciji. Od petka ujutro do subote u 8 sati u Splitu je palo više od prosjeka cijelog srpnja i kolovoza zajedno. U svega nekoliko sati jučer je Dubrovnik iz ekstremno sušnog perioda postao vrlo kišan. Razlog tomu je premještaje ciklonalnog sustava koji će danas odmaknuti dalje na jug i istok. Kiše će zato biti sve manje i lokalnije.

DO KRAJA DANA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijepodne na kopnu i krajnjem jugu biti oblačno uz još nešto lokalne kiše. Nakon prilično svježeg jutra na kopnu uz 10-ak stupnjeva, u gorju uz jednoznamenkaste temperature i magle, do podneva će biti još dosta oblaka i povremene lokalne kiše. Uz obalu će puhati bura, pod Velebitom još uvijek na udare i olujna.

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj će prema sredini dana biti sve manje oblaka i više sunca. Ipak, neće biti sasvim stabilno pa kasnije popodne računajte na lokalne pljuskove - vjerojatnije u Međimurju i na širem karlovačkom području. Uz 20-ak Celzijevih stupnjeva i bez vjetra bit će ugodno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoku zemlje će današnje popodne biti umjereno čak i pretežno oblačno. Kiše će biti većinom u obliku lokalnih pljuskova uz grmljavinu. Prema večeri i ovdje slijedi razvedravanje. Bit će i vjetrovito pa će uz temperaturu oko 19 °C biti svježe.

Sredinom dana u južnoj Dalmaciji može biti ponekog pljuska, zatim sve sunčanije, vedrije. Na sjeveru će puhati umjerena bura, a južnije sjeverozapadnjak i zapadnjak, na otvorenom moru i umjereno jak. Temperatura će biti nešto viša od jučerašnje, od 25 °C do 27 °C. U zaobalju oko 23 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu će sutra popodne bura oslabjeti. U središnjoj Istri, oko Rijeke, a osobito u gorju postoji mogućnost za pljuskove praćene grmljavinom. Drugdje dosta sunca. Temperatura će uz obalu porasti na ugodnih oko 25 °C, u gorju svježih 16 °C do 18 °C. More, osjetno hladnije!

IDUĆI TJEDAN:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kopnu će početak idućeg tjedna biti sunčan, ujutro hladno uz čestu maglu. Od kolovoza ćemo se ipak oprostiti uz lokalne nestabilnosti na zapadu i središnjim predjelima. Prvi dani rujna donose sunčano vrijeme, uglavnom ugodni uz slab sjeverac. 

Na moru će i utorak i srijeda biti nestabilni. Prvo pljuskovi stižu na sjever Jadrana, zatim i u Dalmaciju. Uz jugo će temperatura biti nešto viša nego prethodnih dana. No, zato će ponedjeljak i kraj tjedna biti sunčani i ugodno topli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo