OGLAS

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA / Danas stabilnije, vedro i uglavnom suho: Do kraja tjedna očekuju nas sunčani i ugodni proljetni dani

Od nedjelje poslijepodne pojavljivat će se sve više oblaka i rasti vjerojatnost za kišu i pljuskove, osobito početkom idućeg tjedna

28.4.2022.
7:10
VOYO logo

Nešto dulje promjenjivo razdoblje napokon stiže svome kraju. Vlažan i nestabilan zrak odmiče od naših krajeva, raste tlak kako jača anticiklona sa sjeverozapada kontinenta.

ČETVRTAK

Ujutro i prijepodne na moru većinom sunčano i vedro, dok će još u unutrašnjosti biti nešto zaostale promjenjive naoblake, osobito na istoku zemlje, gdje može sporadično čak i pasti koja kap kiše, no uglavnom će ostajati suho. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na moru jaka, pod Velebitom olujna bura. Jutro podjednako svježe, ili samo malo svježije od jučerašnjeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomice ili pretežno sunčano. Sjeverac i sjeveroistočnjak prolazno mogu imati jake udare pa će se usprkos porastu temperature činiti podjednako svježe kao i jučer.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu još uvijek nešto više oblaka nego u ostatku zemlje, no sve će češća do kraja dana biti i sunčana razdoblja. Pritom, uglavnom suho, a vjetar slab do tek povremeno umjeren sjeverni. Temperatura oko 18 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji većinom sunčano, ali i dalje razmjerno vjetrovito. Iako će bura prolazno malo popustiti, prema otvorenome i okretati nakratko na sjeverozapadni vjetar, navečer opet jača. Bit će za nijansu toplije, posvuda između 20 i 23 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju dosta sunca, na moru i vedrine. No, bura i dalje jaka, iako će olujni udari češći opet biti navečer. Temperatura između 19 i 22 °C, niže u Gorskom kotaru i Lici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijedi napokon par sunčanijih i stabilnijih te ugodnih dana, tek će jutra biti malo svježija. Ipak, od nedjelje poslijepodne pojavljivat će se sve više oblaka i rasti vjerojatnost za kišu i pljuskove, osobito početkom idućeg tjedna.

IDUĆIH DANA NA MORU

Duž Jadrana još više sunca, vedrine i topline, a pritom će tijekom petka oslabjeti i bura. Stizat će krajem tjedna nešto visokih oblaka, a od ponedjeljka koji pljusak iz unutrašnjosti može zalutati i do same obale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Dosje Jarak
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Prevarantice
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Pakao pod morem
default_cta
U klinču
Tjelesna straža
Korgi
Megadance
Maša i medvjed
default_cta
Ljubavna zamka
John wick 2
VOYO logo