PROGNOZA DORIJANA RIBARIĆA / Danas još ujutro kišovito i oblačno, poslijepodne razvedravanje. Do srijede svježije i uglavnom suho

Na Jadranu pretežno sunčano po buri i tramontani, ali će od ponedjeljka vjetar ipak malo popustiti

8.7.2022.
7:10
VOYO logo

Preko naših krajeva se rubno premjestila hladna fronta, a već odmiče dalje na istok kontinenta. Pritom jača anticiklona sa sjeverozapada, no zbog velike razlike u tlaku s ciklonom iznad Balkana, bit će vjetrovito i osjetno svježije, ali ne još uvijek i sasvim stabilno.

PETAK

Kišni val od noćas najkasnije napušta naše istočni predjele, ali zaostalih oblaka bit će prijepodne u cijeloj unutrašnjosti uz još uvijek mjestimičnu kišu pa i poneki pljusak. Pljuskova i grmljavine može biti u Dalmaciji, osobito na krajnjem jugu gdje se očekuje i koja nevera. Zapuhat će slab do umjeren vjetar sa sjevera, a duž Jadrana će se proširiti umjerena i jaka, na udare olujna bura i tramontana. Na sjevernom Jadranu će vjetar rastjerati oblake, a posvuda će već biti svježije, posebice na kopnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima ubrzo prestanak oborina uz smanjenje naoblake, zatim i barem djelomično razvedravanje. No, uz većinom umjeren, prolazno na udare jak sjeverac i sjeveroistočnjak, još svježije nego jučer. Temperatura uglavnom oko 24 °C.

Na istoku više zaostalih oblaka i samo kraća sunčana razdoblja, a još se valja računati i na prolazno malo kiše pa i koji pljusak, najizglednije u Posavini i oko slavonskog gorja. Vjetar umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u Podravini s jakim udarima, a temperatura znatno niža, između 22 i 24 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji postupno razvedravanje sa sjevera, a oblake će tjerati umjerena i jaka, na udare olujna bura i tramontana. Nešto više oblaka na krajnjem jugu, ali uz sve manju mogućnost za kišu. Temperatura pada napokon i ovdje malo ispod 30 °C, a znatnije će se ohladiti i more.

Na sjevernom Jadranu najviše sunca i vedrine, a sve više sunčanih razdoblja bit će i u gorju. Puhat će jaka na udare olujna bura i tramontana, a navečer su pod Velebitom mogući i orkanski udari. Malo će još osvježiti, izraženije u gorskim predjelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijedi nam jedno stabilnije, ali svježije, a do ponedjeljka i povremeno vjetrovito razdoblje. Bit će na kopnu uglavnom suho, samo vrlo rijetko koji pljusak moguć u nedjeljno poslijepodne. Temperatura bez promjene, a opet u značajnijem porastu od sredine idućeg tjedna.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu pretežno sunčano po buri i tramontani, ali će od ponedjeljka vjetar ipak malo popustiti. Ostaje vrlo toplo uz znatno nižu temperaturu nego dosad, a željni vrućina sačekat će do srijede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Versailles
Brak na prvu
Tajne vinove loze
Nestala
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbie u školi za princeze
Brak na prvu Australija
default_cta
Obiteljske tajne
ZLOGLASNI
Cijena strasti
VOYO logo