Voćna parfe krema

Kombinirate li običan jogurt, vaniliju i želatinu dobit ćete delikatesnu kremu koju možete poslužiti samostalno ili kao preliv za kukuruzne pahuljice, kolačiće ili voće.

27.12.2000.
21:08
VOYO logo

Vrijeme pripreme: 2 h

Kalorije: 200 Masnoća: 1 g Ugljikohidrati: 40 g Proteini: 9 g Kolesterol: 3 mg Natrij: 116 mg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

3 šalice jogurta 1/3 šalice šećera 2 žličice naribane narančine kore 2 žličice vanilija ekstrakta 2 žličice želatine 1/3 šalice mlijeka 1 1/2 šalica odmrznutih kupina ili anana jagoda 1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute za pripremu:

1. U velikoj zdjeli umiješajte jogurt, šećer, narančinu koru i vaniliju.

2. U zdjelu ulijete mlijeko pa poškropite želatinom. Neka odstoji 5 minuta dok želatina ne omekša. Postavite na malu vatru i neprestano miješajte neke 3 minute. Mlijeko bi trebalo biti vruće na dodir ali ne bi smjelo prokuhati.

3. Pomiješajte ove dvije smjese i ostavite u hladnjak. Povremeno izvadite pa promiješajte. Neka odstoji 1 sat i trideset minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Prelijte u pripremljene čaše i dekorirajte voćem kao što je na slici.

5. Poslužite odmah ili pokrijte pa ostavite u hladnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo