'PRAVOSUDNI BULLY' / Zvonko Vrban više nije šef Županijskog suda u Osijeku. Vršitelj dužnosti je dosadašnji glasnogovornik

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske odlučio je ne pokrenuti stegovni postupak 'jer je utvrdo da u njegovom postupanju nije bilo zloupotrebe ovlasti'

21.12.2022.
10:26
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Zvonko Vrban više nije predsjednik Županijskog suda u Osijeku. Vršitelj dužnosti je sudac Miroslav Rožac, dosadašnji glasnogovornik.

Odluka je to koju je donio Predsjednik Vrhovnog suda RH s obzirom na to da Državno sudbeno vijeće nije donijelo odluku o izboru kandidata za predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske je također, priopćeno je, protiv dosadašnjeg Predsjednika Županijskog suda u Osijeku Zvonka Vrbana odlučio ne pokrenuti stegovni postupak jer je utvrdio da u njegovom postupanju nije bilo zloupotrebe ovlasti kao predsjednika suda već je u konkretnom slučaju obavljao posao nadzora kao više tijelo sudske uprave.

Pod Vrbanovim vodstvom Županijski sud u Osijeku našao se u nekoliko ozbiljnih skandala, od kojih je svakako najveći uhićenje trojice sudaca sredinom prošle godine pod sumnjom da su primali mito od bivšeg prvog čovjeka Dinama, Zdravka Mamića. Dvojica od njih, Zvonko Vekić i Darko Krušlin razriješeni su, dok je treći, Ante Kvesić, privremeno udaljen od obavljanja sudačke dužnosti, objavio je Telegram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
zvonko vrban /

Osječki sudac proglašen za 'najvećeg pravosudnog bullyja': 'Nitko me nije pozvao na svečanost uručivanja'

Image
zvonko vrban /

Osječki sudac proglašen za 'najvećeg pravosudnog bullyja': 'Nitko me nije pozvao na svečanost uručivanja'

Osim toga, piše Telegram, sredinom ove godine, predsjednica Općinskog suda u Osijeku obavijestila je nadležna tijela, ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenicu i predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića o neprimjerenom ponašanju Vrbana i pokušajima da utječe na odluke sudaca nižeg, Općinskog suda u Osijeku koji se nalazi u istog zgradi gdje i Županijski sud.

Koncem listopada Vrban je, također, u izboru CASE-a, Udruženja protiv SLAPP tužbi u Europi, proglašen najvećim pravosudnim "bullyjem" u Europi i to zbog serije tužbi protiv portala Telegram, novinara i urednika, "teških" oko 100.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo