frkin podrum / Zviždačica Đerek: 'Državne nekretnine nikada nisu obnavljale podrume. Oni su to luksuzno napravili'

Image
Foto: RTL/Marin Tironi /PIXSELL

'Imali smo i poslovne prostore u podrumu, evo, recimo u Gajevoj 7 i tamo smo napravili samo najnužnije zahvate, premda je taj prostor išao u zakup', rekla je Đerek

17.2.2022.
16:50
RTL/Marin Tironi /PIXSELL
VOYO logo

Zviždačica i bivša direktorica u tvrtci Državne nekretnine, Maja Đerek, danas je komentirala obnovu podruma podruma u kojem je šef premijerova ureda Zvonimir Frka-Petešić prije potresa držao knjige, obraćajući se izravno direktorici te firme Renati Sabo.

U pismu koje je objavila na svom Facebooku Đerek je ustvrdila da se plan je Sabo plan za obnovu podruma potpisala nakon što je Frka-Petešić podrum počeo koristiti za skladištenje svojih knjiga te da se ulog od 417 tisuća koje su Državne nekretnine uložile u taj podrum neće vratiti niti kroz 110 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj podrum se nalazi u zgradi u kojoj su svi stanovi za službene potrebe. Znači, ta cijela zgrada ima dvadesetak-tridesetak stanova za službene potrebe. U njoj su državni dužnosnici, saborski zastupnici, ravnateljica USKOK-a, koliko znam donedavno je bila i glavna državna odvjetnica, pa se odselila", dodatno je pojasnila Đerek za Index.

"Kako Frka-Petešić ima stan odmah iza ugla u Jurišićevoj 8, oni su izmislili da mu daju taj dio podruma da čuva svoje knjige, jer je to bilo najbliže stanu u kojem živi. Cijelom zgradom upravljanju Državne nekretnine, a ne znam da itko drugi od stanara koristi taj prostor. Znam da koriste parkinge, ali baš podrume - ne", dodaje Đerek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazala je i kako Državne nekretnine nikada nisu obnavljale podrume.

"Imali smo i poslovne prostore u podrumu, evo, recimo u Gajevoj 7 i tamo smo napravili samo najnužnije zahvate, premda je taj prostor išao u zakup, na natječaj, ali sam procijenila, kad sam bila direktorica, da tu trebamo uložiti samo najosnovnije, a ostalo treba uraditi zakupodavac, jer je to bilo preveliko ulaganje da bi se vratilo. Ne znam ni za jedan drugi slučaj da se podrum tako obnovio, pogotovo za toliki iznos", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
saga podrum /

Zviždačica o podrumu i Frki-Petešiću: 'On ne plaća korištenje, a ono što plaća za stan neće se vratiti za 110 godina'

Image
saga podrum /

Zviždačica o podrumu i Frki-Petešiću: 'On ne plaća korištenje, a ono što plaća za stan neće se vratiti za 110 godina'

Đerek je komentirala i iznos od 417 tisuća kuna koji je uložen u podrum.

"Očito je tu nešto bilo nakon potresa, ali napravili su cijelu novu kuhinju i WC za koje su rekli da će ih koristiti domar i spremačica te zgrade. Vidjeli ste slike - tu su stavljene neke dobre pločice, dobra kuhinja, dobar WC... Prenamijenili su taj podrum, a ne mogu ga iznajmljivati, ne mogu zarađivati na njemu", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za isti je portal rekla i kako ne zna kako bi se taj prostor mogao dati u zakup, kada su u toj zgradi stanovi za službene potrebe.

"Nije nitko lud da podrum stanova za službene potrebe, gdje je ravnateljica USKOK-a i ne znam tko još, daje u zakup ne znam kome. U principu, to su bačeni novci. I ponavljam, nismo ulagali u podrume u kojima su bili poslovni prostori, premda su išli u zakup preko natječaja. Druga bi stvar bila da su održavali podrum, ali oni su to doslovno luksuzno napravili ", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo