negodovanje profesorice / 'Zvali smo je da dođe pogledati predstavu, odbila je. Da se interesirala za sadržaj znala bi o čemu se radi'

Image
Foto: http://histrion.hr

Predstavu s koje je profesorica izvela učenike ranije su pogledali i učenici Nadbiskupske gimnazije, no oni i njihovi profesori nisu imali zamjerki

17.11.2018.
9:01
http://histrion.hr
VOYO logo

Profesorica Duge Ekonomske škole Zagreb je usred predstave Petak (za)metak u Histrionima rekla grupi od 150-ak svojih učenika koje je vodila da takva predstava nije za njih i izvela ih iz dvorane. Riječ je o predstavi autora i redatelja Ivana-Gorana Viteza, koja govori o demografskoj obnovi koja se dotiče i teme seksa za koju je profesorica procijenila da je previše za petnaestogodišnje učenike.

Kako doznaje Jutarnji list, profesorica je negodovala da se dvije psovke čuju svake dvije minute, a navodno ju je posebno zasmetalo što se u predstavi spominje i crkva te što je jedan od likova časna sestra. Premda je profesorica zaposlenicima kazališta najavila kako će tražiti povrat novca ili karte za neku drugu predstavu, no iz škole se kazalištu nitko nije javio s bilo kakvim zahtjevom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istu predstavu već su pogledali učenici desetak zagrebačkih srednjih škola, a prije mjesec dana pogledali su je i učenici Nadbiskupske gimnazije, no oni, kao ni njihovi profesori, nisu imali zamjerki.

'Da se interesirala za sadržaj znala bi o čemu se radi'

Elizabeta Vrbančić iz propagande Histriona tvrdi da se za ovu predstavu uvijek prvo zovu profesri da ju dođu pogledati besplatno. "I ovu smo profesoricu pozvali, no ona je to odbila. Da se imalo interesirala za sadržaj predstave ili pogledala fotografije, znala bi o čemu se radi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj komad nije ni vulgaran ni prostački - scena seksa koja je uznemirila učiteljicu je zafrkancija u kojoj glumci pokazuju u kojoj pozi treba biti da se napravi dječak ili djevojčica. To je zafrkancija, odjeveni su u kombinezone i nema tu ničeg uznemirujućeg", kazal je Vrbančić.

Ravnateljica škole kazala je za Jutarnji list da su učenici u pratnji profesorice bili na predstavi, no da nije točno da su svi napustili kazalište već da su to napravili samo oni koji su to željeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo