podignuo tenzije / Župnik koji naplaćuje ime uz križ o mladiću koji ga je razotkrio: 'Ateist, majka mu Židovka'

Image
Foto: Reka Župa Presvetog Trojstva

Opleo je po Davidu Pokosu, mladiću koji ga je putem Facebooka razotkrio, spominjući pritom njegovu 'majku Židovku'

3.4.2019.
18:06
Reka Župa Presvetog Trojstva
VOYO logo

Župnik župe Reka u Koprivničko-križevačkoj županiji oglasio se nakon medijske prašine koja se podignula nakon što je u javnost procurio listić u kojemu se "naplaćuje" ime uz postaju križnog puta ili uz glavni križ.

Na prozvike je odgovorio intervjuom koji je dao za katolički portal book.hr, koji vodi kršćanska zajednica Kristofori, prenosi Podravski.hr. Opleo je po Davidu Pokosu, mladiću koji ga je putem Facebooka razotkrio, spominjući pritom njegovu "majku Židovku", a usput je uputio i nekoliko riječi vjernicima Reke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mladog gospodina Davida Pokosa ne poznam dovoljno dobro. Tek sam ga nekoliko puta vidio kako igra nogomet pokraj crkve u Reki. Ako se dobro sjećam, prije nekoliko godina sahranio sam mu oca koji je bio katoličke vjeroispovijesti. Majka mu je, koliko znam, Židovka. On se, koliko čujem, deklarira kao ateist.

Ono što sam čuo od njegovih poznanika jest da slovi kao problematičan", izjavio je župnik za Davida Pokosa za book.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije ostao dužan ni svojim vjernicima

"Pravi vjernik katolik nikada neće svojega svećenika ili duhovnog pastira javno ozloglasiti jer je svjestan da on predstavlja osobu Isusa Krista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravi vjernik će uvijek prvo razgovarati sa svojim pastirom ili biskupom i tako nastojati riješiti problem ako postoji. Zato osobe koje ovo rade ne smatram vjernicima", objasnio je pa nadodao:

"Nitko se od kolega svećenika 'ne trga' da bude župnik u Reki, jer dobro poznaju mentalitet koji ovdje vlada i to da ih čeka slična sudbina. Mnogi mi se dive kako imam toliko strpljenja biti ovdje. Kao treće, ako takvi pojedinci uspiju biskupa uvjeriti da me premjesti, ja ću im čestitati", poručio je župnik svojim Rečancima, piše book.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo