ŽUPLJANI USTALI PROTIV SVEĆENIKA, ŽELE GA SMIJENITI: / 'Gdje je novac koji je zatekao, promijenio je pet automobila...'

Image
Foto: Google street view

Mještani Cirkvene pobunili su se protiv svog župnika optužujući da ga da živi raskošno te da ne znaju gdje je novac koji je zatekao kada je došao.

24.1.2018.
20:00
Google street view
VOYO logo

Stotinjak mještana Cirkvene, naselja u općini Sveti Ivan Žabno kod Križevaca, pobunilo se protiv župnika Ivana Novaka i traže njegovu smjenu optužujući ga za malverzacije u poslovanju župe, nebrigu o crkvi i niz drugih (ne)djela, piše Podravski list

O svemu su pismom obavijestili kardinala Josipa Bozanića, a potom je održan i sastanak vjernika i crkvenih predstavnika u župnoj crkvi Pohođenja Marijina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Velečasni Ivan Novak vodi našu župu šest godina, od prethodnika je zatekao 170.000 kuna u župnoj blagajni i obnovljenu crkvu. Danas nitko ne zna gdje je taj novac koji je trebao poslužiti za vraćanje kredita. Prodao je dio crkvene zemlje, ne znamo po kojoj cijeni niti za koju namjenu. Otkad je kod nas, promijenio je pet automobila, kupio motor, igra golf i redovito putuje po stranim zemljama", kazala je na tom skupu jedna starija gospođa, a potom su župljani nadalje nizali brojne optužbe kojima su teretili mjesnog župnika.

Ekonom biskupije Josip Stipančević pokušao je popraviti situaciju navodeći kako su troškovi crkve veliki te da svećenik prima nagradu koja iznosi oko 6000 kuna mjesečno. No, mještani su na njegove riječi još burnije reagirali pa im je on pojasnio da oni ne mogu smijeniti župnika za kojeg treba moliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prozvani svećenik je na kraju, pak, zaključio: "Ja neću ostati na burzi, ima posla za nas svećenike".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo