rezovi u Varaždinskoj županiji / Županu i zamjenicima plaće smanjene za 10%, Stričak: 'Ovo je čista demagogija'

Image

Županijski vijećnici na današnjoj su izvanrednoj sjednici koja je sazvana upravo zbog toga, prihvatili odluku da se županu i njegovim zamjenicima u razdoblju od 1. svibnja ove do 31. svibnja iduće godine plaće smanje za 10 posto.

31.3.2016.
14:47
VOYO logo

Župan Štromar objasnio je da je to simboličan doprinos njega i njegovih zamjenika kako bi se nadoknadio manjak u proračunu koji je nastao činjenicom da nova Vlada odbija sufinancirati najam školskih objekata izgrađenih modelom JPP-a, dok oporbeni vijećnici tvrde da je riječ o 'najobičnijem prodavanju magle'.

Župan Predrag Štromar podsjetio je da Vlada, unatoč činjenici da s Varaždinskom županijom od 2013. godine ima potpisan sporazum kojim se obvezuje na to, u državni proračun za ovu godinu još nije uvrstila novac za sufinanciranje najma 32 školska objekta izgrađena modelom javno-privatnog partnerstva na području Varaždinske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je župan da je zbog toga u županijskom proračunu nastala 'rupa' u iznosu od oko 15 milijuna kuna koju treba 'pokrpati'.Proračun se ne puni kao što smo očekivali tako da imamo određenih problema. Država nam ne plaća ono što smo se dogovorili.

Nismo dobili rate za najam za JPP ni za prosinac prošle godine ni za siječanj i veljaču ove godine no imamo i problema i s nekim drugim projektima u kojima bi nam država trebala biti partner - poručio je Štromar dodavši da još uvijek vjeruje da će Vlada vratiti stavku za najam školskih objekata modelom JPP-a u državni proračun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu Varaždinski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo