AFERA AGRAM / Županijski sud u Zagrebu odblokirao imovinu Milana Bandića

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

USKOK se, nakon što primi odluku, može žaliti Vrhovnom sudu, a ukoliko u međuvremenu Bandiću bude potvrđena optužnica, USKOK može ponovno tražiti primjenu privremene mjere osiguranja oduzimanja imovinske koristi

16.2.2018.
15:22
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću Županijski sud u Zagrebu odblokirao je imovinu nakon što mu niti nakon dvije godine nije potvrđena  optužnica u slučaju Agram.

USKOK se, nakon što primi odluku, može žaliti Vrhovnom sudu, a ukoliko u međuvremenu Bandiću bude potvrđena optužnica, USKOK može ponovno tražiti primjenu privremene mjere osiguranja oduzimanja imovinske koristi. Petnaest milijuna kuna jamčevine, koja je bila na depozitu suda, vraćeno je Bandiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U aferi Agram, uz Bandića, okrivljeno je još 15 osoba, a sumnja se da su malverzacijama preko grada i zagrebačkih gradskih tvrtki iz proračuna izvukli 26 milijuna kuna. Druga Bandićeva optužnica je zastala u proceduri i nije potvrđena iako ju je Uskok, na više od 400 stranica, sudu predao još sredinom prosinca 2015. 

Bandića se tereti za nezakonitosti u poslovanju s tvrtkom CIOS osumnjičenog Petra Pripuza i tvrtkom Bramgrad projekt Branka Mihaljevića te da je zbog Uskoku spornog financiranja predsjedničke kampanje 2009. oštetio gradski i državni proračun. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačkog gradonačelnika tereti se da je trgovao utjecajem pri nezakonitom zapošljavanju sebi bliskih osoba u Gradskom poglavarstvu i Zagrebačkom Holdingu, a osumnjičen je zbog korištenja svog službenog i društvenog položaja vezano za korištenje službenih automobila Grada Zagreba u privatne svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo