nije mu prvi put / Žrtva splitskog svećenika pedofila i bivši diplomat pao zbog heroina

Image
Foto: Thinkstock

Ovo je drugi put da je Srđan Tripalo prijavljen za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojne droge

27.9.2018.
12:27
Thinkstock
VOYO logo

Uz kaznenu prijavu zbog prodaje heroina pritvorskom nadzorniku doveden je 39-godišnji Srđan Tripalo, koji se početkom ove godine oglasio kao jedna od maloljetnih žrtava splitskog fratra Gracijana Gašperova, piše Slobodna Dalmacija.

Uhitili su ga inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske u utorak u Splitu, a kod njega su pronašli heroin, speed i marihuanu. Slijedi mu ispitivanje na Općinskom državnom odvjetništvu, nakon čega će biti odlučeno hoće li mu biti određen istražni zatvor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičen je za preprodaju jer je heroin bio zapakiran u šest PVC vrećica od ukupno 61,2 grama mase. Uz to mu je oduzeta PVC vrećica mase 1,3 grama s amfetaminom, tzv. speed, i PVC vrećica mase 0,5 grama marihuane. Opijati su mu nađeni u iznajmljenom stanu u kojem je živio.

Ovo je drugi put da je Srđan Tripalo prijavljen za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojne droge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Tripalo je u vrijeme kad je bio konzularni predstavnik Ministarstva vanjskih poslova krajem listopada 2011. godine, uhićen s kilogramom marihuane. Početkom 2014. godine, proglašen je krivim za dilanje na Općinskom sudu u Splitu te je osuđen na djelomično uvjetnu kaznu. Određena mu je zatvorska kazna od godine i četiri mjeseca, od koje je šest mjeseci morao odslužiti, a preostali dio kazne od deset mjeseci je bio uvjetni uz rok kušnje od tri godine.

Srđan Tripalo je ove godine, nakon izbijanja u javnosti saznanja o seksualnom zlostavljanju maloljetnika od Gracijana Gašperova, fratra splitskog samostana sv. Frane, prvo anonimno, a kasnije i imenom i prezimenom iznio svoja iskustva kao žrtva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je kazao, religiozni roditelji poslali su ga u dobi od 13 godina u crkvu, gdje je pjevao i svirao u zboru te postao žrtva zlostavljanja koje je trajalo pet godina.

Nakon što je u svibnju ove godine završena crkvena istraga te je fratar proglašem krivim za zlostavljanje pet mladića i kažnjen otpuštanjem iz franjevačkog reda i otpuštanjem iz kleričkog staleža, Srđan Tripalo je kazao da njemu to više ništa ne znači, piše Slobodna Dalmacija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo