ZAHVALILA SVIMA KOJI POMAŽU /

Žrnovčanka o neprospavanoj noći u vatri: 'Krik žene odzvanja u ušima. Hvala vatrogascima'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Opasnost još prijeti i hvala Bogu što za sad imamo informacije da nema ljudskih žrtava te da su objekti za sad uspješno obranjeni', rekla je mještanka

28.8.2024.
11:12
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Dan nakon požara u Žrnovnici koji se opasno približio kućama i cijelu noć gorio i stvarao problem za mještane i vatrogasce, Žrnovničani napokon mogu malo odahnuti, jer je situacija pod kontrolom.

Jedna stanovnica Žrnovnice podijelila je status na Facebooku u znak zahvale svima koji su pomogli gasiti vatrenu stihiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jutro nakon.... spaljena zemlja.. Ponosni smo na naše vatrogasce, ponajviše Dvd Žrnovnica, što su uspjeli nadljudskim naporima obranit kuće od stihije. Pod naletima vjetra se širila nevjerojatnom brzinom i u kratkom vremenu smo se našli u obruču vatre. S južne strane je naših par kuća štitila ekipa s ova dva vatrogasna vozila. Nažalost munjevitom brzinom je požar prešao u Barbarića prilazu i na sjevernu stranu iza kuća da dovrši ono što nije večer prije. Panika jer s te strane nismo imali nijedno vozilo i mještani su bili nemoćni, kao i dio tima iz vozila koji je priskočio uvidjevši situaciju. Uputili smo poziv u pomoć, ali su službe bile rastrgane na sve strane", piše.

Image
DRAMATIČNA SITUACIJA /

Cijeli Split u dimu, vatrogasci muku muče, brani se kuća po kuća. Ovakvo je stanje u Žrnovnici

Image
DRAMATIČNA SITUACIJA /

Cijeli Split u dimu, vatrogasci muku muče, brani se kuća po kuća. Ovakvo je stanje u Žrnovnici

"Plamen je počeo zahvaćat susjednu kuću, a krikovi žene još odzvanjaju u našim ušima...Osobno bih zahvalila našem predsjedniku g. Loliću što je na moj poziv da vatra prelazi na objekte došao zajedno s pojačanjem i jednim vozilom u Barbariće, junaci na slici. Spasili ste dvije kuće u ulici, a i moja je bila u ugrozi. Hvala Mario, hvala dragi vatrogasci! Hvala i Dvd Žrnovnica te našem Igoru Mihanoviću u moje ime u čijim se objektima sklonila i moja evakuirana obitelj koju sam poslala u nepoznato. Teška srca se razdvojite, ali dom branite do zadnjeg. Opasnost još prijeti i hvala Bogu što za sad imamo informacije da nema ljudskih žrtava te da su objekti za sad uspješno obranjeni. Hvala i svim vatrogasnim službama iz okolnih gradova na pomoći, kao i svim ljudima što su došli goloruki branit naše domove. Bravo za naše junake vatrogasce i nas sve hrabre mještane!!! Molitva za sve gdje god bili", završila je Tanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Gromovi donijeli požare: 'Imamo teški PTSP, ovo nas podsjeća na 2017. kada je cijela Žrnovnica izgorjela'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo