Nisu mogli sletjeti u Split jer je isteklo radno vrijeme?!

Putnici iz Istanbula i Züricha kasnili su s dolaskom u Zagreb, pa su se čitavu noć morali truckati u busu do svog splitskog odredišta.

9.7.2012.
9:23
VOYO logo

Pedeset jedan putnik koji je letio Croatia Airlinesom iz Züricha i Istanbula u Split preko Zagreba pretprošli petak morao je do svoje krajnje destinacije iz glavnog hrvatskog grada putovati autobusom jer Zračna luka Split nije bila otvorena poslije ponoći.

Naime, prema pisanju Večernjeg lista, zbog kašnjenja zrakoplova iz Züricha i Istanbula za Zagreb putnici koji su dalje nastavljali putovanje za Split nisu stigli na vrijeme uhvatiti zrakoplov za najveći dalmatinski grad, a koji je trebao sletjeti u Zračnu liku Split u 23.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije prvi takav slučaj

Croatia Airlines tražila je od Zračne luke Split dopuštenje da taj zrakoplov sleti poslije ponoći, no dobili su odbijenicu, pa su morali na vrijeme poletjeti s polupraznim avionom, bez putnika iz Züricha i Istanbula. Kad su sletjeli u Zagreb, u pola jedan u noći, nastavili su putovanje prema Splitu u autobusu.

U CA kažu da im to nije prvi takav slučaj sa Zračnom lukom Split. A o konkretnom slučaju navode da je riječ o letu OU658 Zagreb – Split od 29. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo se događalo u noći s petka na subotu, a mi subotom moramo odraditi više od sto zrakoplova. U slučaju produženja radnog vremena u petak, naši radnici ne mogu imati garantiranu pauzu od 12 sati i ne bi mogli raditi", kazao je za list direktor ZL-a Split Lukša Novak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo