'DONOSIM NOVU ENERGIJU' /

Razgovarali smo s autsajderom koji je poremetio izbore u SDP-u: 'Plenković nije nepobjediv'

'Naravno da Plenković nije nepobjediv, ali važno je naglasiti da Plenković trenutno nije u mom fokusu', poručio je Paunović

15.9.2024.
16:46
VOYO logo

Članovi SDP-a u subotu nisu uspjeli izabrati novog predsjednika. Nasljednik Peđe Grbina saznat će se u drugom krugu iduće subote. SDP-ovci će birati između gradonačelnika Makarske Zorana Paunovića i Siniše Hajdaša Dončića.

Hajdaš Dončić slovio je kao favorit, no u prvom krugu nije uspio osvojiti više od pola glasova. Osvojio je 48.76 posto glasova, dok je Paunoviću pripalo 20.65 posto. Dan nakon prvog kruga razgovarali smo sa Zoranom Paunovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulazak u drugi krug nije ga previše iznenadio. "Očekivao sam ulazak u drugi krug po signalu kojeg sam direktno s terena dobivao zadnjih sedam dana. Očekujem pobjedu u drugom krugu", rekao nam je Paunović.

Image
UNUTARSTRANAČKI IZBORI /

Zna se tko će biti potpredsjednici SDP-a! Žene uvjerljivo pomele muškarce po broju glasova

Image
UNUTARSTRANAČKI IZBORI /

Zna se tko će biti potpredsjednici SDP-a! Žene uvjerljivo pomele muškarce po broju glasova

"Donosim novu energiju, novu snagu. Izuzetno cijenim gospodina Hajdaš Dončića, no mislim da on trenutno nije rješenje za lidera SDP-a", rekao je Paunović. Dodao je da će u njegovom SDP-u biti i mjesta za Hajdaš Dončića. "U mojem SDP-u ima mjesta za svakoga. Mislim da je Siniša izuzetno kvalitetan kadar tako da vjerujem da će se pronaći u mom SDP-u."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na izjavu premijer Andreja Plenkovića koji je u subotu rekao da mu je svejedno tko će pobijediti na izborima u SDP-u. "Naravno da Plenković nije nepobjediv, ali važno je naglasiti da Plenković trenutno nije u mom fokusu. U mom fokusu su socijaldemokratske politike, politike koje će Hrvatskoj sutra donijeti ravnomjerniju raspodjelu bogatstva, kvalitetniji zdravstveni, obrazovni sustav. Politike usmjerene na održivi razvoj, radnike i umirovljenike, politike koje osiguravaju transparentnost i odgovornost spram političkih funkcija. Sve ono što HDZ u ovom trenutku ne može ponuditi", poručio je Paunović.

Paunović je također rekao da Zoran Milanović treba biti SDP-ov kandidat na nadolazećim predsjedničkim izborima. "Da, treba biti. Gospodina Milanovića izuzetno cijenim. Slažem se s kolegom Hajdaš Dončićem i mislim da je predsjednik trebao dati ostavku kada je ulazio u utrku za premijera", poručio je Paunović.

POGLEDAJTE VIDEO: Mišel Jakšić otkrio ima li u SDP-u 'zabranjenih imena'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo