'Ne želim sudjelovati u komemoraciji vojske NDH'

12.5.2012.
12:01
VOYO logo

Otprilike 38.000 članova SDP-a na ukupno 529 biračkih mjesta u subotu je biralo svog predsjednika. Budući da je aktualni predsjednik Zoran Milanović bio jedini kandidat, ishod izbora je jasan.

Na komentar da riječ o borbi Zoran Milanović protiv Zorana Milanovića, šef SDP-a je rekao: "To što sam ja jedini kandidat nije najbolja kombinacija, ali demokracija je katkad i takva". Dodao je kako je takva situacija logična kada stranke na izborima poluče veliki uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Žrtve su u Teznom'

Gostujući na Hrvatskoj televiziji Milanović je komentirao i kritike izgovorene na komemoraciji na Bleiburgu. Kazao je kako se ta komemoracija održava na mjestu gdje žrtava ionako nije bilo, te da se žrtve u najvećem broju nalaze u Teznom kod Maribora gdje idu i on i predsjednik države.

"Danas na Bleiburgu nije bilo govora tolerancije i komemoracije žrtava. Čini mi se da su ondje neki išli komemorirati vojsku NDH, a neki su željeli i pobjeći od vlastite prošlosti. Ja u tome ne želim sudjelovati. Oni koji danas koriste Bleiburg na takav način prije svega komemoriraju predaju jedne vojske koja se borila s Trećim Reichom, a u tome ne želimo sudjelovati", kazao je Milanović kojeg su SDP-ovci potvrdili za svog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo