'U svijetu nas doživljavaju kao korumpiranu i zatucanu zemlju'

"Prije svega ja sam izvukao lekcije, a onda i svi drugi. A koje su to lekcije, zadržat ću za sebe, neke su dobre, a neke loše. Negdje pogriješiš, negdje pogodiš tamo gdje možda i nisi očekivao

8.6.2013.
10:12
VOYO logo

Drugi krug lokalnih izbora popravio je raspoloženje u Vladi i SDP-u. Premijer Zoran Milanović ustvrdio je da svi, pa i on mogu iz tih rezultata izvući lekcije. "Prije svega ja sam izvukao lekcije, a onda i svi drugi. A koje su to lekcije, zadržat ću za sebe, neke su dobre, a neke loše. Negdje pogriješiš, negdje pogodiš tamo gdje možda i nisi očekivao. U svakom slučaju, politika je nevjerojatno zanimljiv posao", kazao je Milanović u razgovoru za Novi list i istaknuo da bi, što se tiče lokalnih izbora, skoro sve isto učinio.

"Možda bih neke stvari promijenio", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na tešku gospodarsku situaciju, kaže da ga rezultati ohrabruju i daju vjeru da je na ispravnom putu.

"Kao i nakon parlamentarnih izbora, ove rezultate shvaćam kao načelnu podršku građana Hrvatske", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljstvo zbog HNS-a

Zadovoljan je, kaže, zbog HNS-ovih dobrih rezultata.

"HNS je vrlo dobar partner. Komparirajući to s traumatičnim iskustvima SDP-a iz Račanove vlade, ovo je bonaca. Teže je, primjerice, Davidu Cameronu s velikim klubom torijevskih zastupnika koji često i protestiraju, nego nama s koalicijskim partnerima", kazao je Milanović.

Pro biznis Vlada

Objasnio je zašto često ističe da je njegova Vlada pro biznis.

"Ljudi koji me bolje znaju vjeruju da je naša Vlada pro biznis raspoložena. Ali, bio bih sretan kad bi se općenito Hrvatsku počelo pozitivnije doživljavati. Nažalost, još uvijek nas u svijetu više doživljavaju kao korumpiranu i zatucanu zemlju, sigurno ne zbog mene i moje Vlade. Percepcija se teško mijenja, lako se pročuti po zlu, glupostima i ekscesima, to ide preko noći. Postoje još uvijek određeni stereotipi o Hrvatskoj. Trudimo se mijenjati ih", kazao je premijer Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo