'Da me sad pitate hoću li biti Švicarska, kolebao bih se'

8.10.2012.
19:36
VOYO logo

"Za mene je obilježavanje Dana državnosti nepotrebno jer prema Ustavu Hrvatska svoju državnotvornost i tradiciju vuče još od 7. stoljeća. Prema tome, državnost imamo. Trebali bismo slaviti Dan neovisnosti jer je to perfektuacija te državnotvorne niti, no moramo se uskladiti koji bi to točno datum bio", kazao je premijer Milanović.

Antešić je iskoristio svoje zakonsko pravo

Otkrio je kako se Kukuriku koalicija polako sprema za lokalne izbore, da je jako zadovoljan suradnjom s HNS-om u Vladi te da s njima namjeravaju izaći na lokalne izbore, bez obzira na nizak rejting te stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zašto nije prihvatio ostavku zamjenika ministra Zdenka Antešića, koji se umirovio na jedan dan kako bi dobio saborsku mirovinu, MIlanović je kazao: "Za to ja preuzimam odgovornost jer čovjek je otišao u mirovinu prije godinu dana, kada nije bio na listi SDP-a. Čovjek nije udomljen, čovjek nije tra��io da dođe u Zagreb... Čovjek je iskoristio svoje zakonsko pravo kada je on smatrao da je njegova politička karijera gotova, no ja sam mislio kako on ima iskustva i ja sam ga pozvao. Propust i pogreška je moja".

'Hrvatska ima bolje potencijale'

Premijer je opet ponovio kako će plaće učiteljima, nastavnicima i profesorima biti veće čim država bude imala novca. Na kraju, kazao je i da se ne bi mijenjao s velikom većinom zemalja oko nas i nekima u EU "jer Hrvatska ima bolje potencijale".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da me sada netko pita hoću li biti Švicarska, kao Hrvat, kolebao bih se. Naprosto, prevelik je izazov. Imamo velike šanse", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo