ZNATE ONU LIMENU NADSTREŠNICU U KAŠINI OD 150.000 KN? / Sada će 'magična kutija' dobiti proširenje - pazite koliko to košta

Image

Nakon što je limena nadstrešnica od 38 kvadrata u Kašini plaćena gotovo 150.000 kuna, raspisan je natječaj za njeno proširenje, koje bi trebalo koštati dodatnih 81.250 kuna

11.2.2021.
13:01
VOYO logo

Grad Zagreb je platio 149.973,75 kuna s PDV-om, za izgradnju limene nadstrešnice od 38 kvadrata na pozornici ispred Mjesnog odbora u Kašini. Ona je sredinom studenoga već postavljena, a kvadrat lima je koštao 4000 kuna. U troškovniku radova su bile navedene lampe i utičnice. Miljenko Bertović, predsjednik Mjesnog odbora Kašine i član Bandićeve Stranke rada i solidarnosti je tada, podsjeća RTL, objasnio je da ni on nije zadovoljan kako je ispao taj projekt.

No sada, tri mjeseca kasnije, sporna će nadstrešnica dobiti proširenje. Naime, Grad je objavio je poziv na dostavu ponuda za radove proširenja čija je procijenjena vrijednost 81.250 kuna s uključenim PDV-om. O svemu su se na Facebooku oglasili i novinari emisije Radio Studenta "Strah od slobode".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠTO REĆI? /

Zagrepčani su ovu nadstrešnicu platili 150.000 kn; Kvadrat lima košta malo manje od kvadrata stana u novogradnji

Image
ŠTO REĆI? /

Zagrepčani su ovu nadstrešnicu platili 150.000 kn; Kvadrat lima košta malo manje od kvadrata stana u novogradnji

"Nadstrešnica grandiozne pozornice u Kašini konačno će dobiti toliko potrebno proširenje! Grad Zagreb objavio je poziv na dostavu ponuda za radove proširenja čija je procijenjena vrijednost 81.250 kn (pdv uključen). Podsjetimo, radove na izgradnji 'magične kutije', odnosno nadstrešnice površine 38,13 m2 na postojećem betonskom postamentu pored zgrade Mjesnog odbora Kašina izvela je tvrtka Moderni alati i strojevi za 149.973,75 kuna (pdv uključen). Kada se pokazalo da rezultat gradnje baš i nije najsretniji, predsjednik mjesnog odbora Kašina, inače član stranke Bandić Milan 365, izjavio je za 24sata da za ovu problematiku on nije ni nadležan ni kompetentan, te da je izgled nadstrešnice rezultat nedovoljne koordinacije između projektanta i mjesnog odbora.

Nakon toga održan je hitan sastanak vijeća s pročelnicom mjesne samouprave, projektantom, nadzorom i izvođačem. Odlučeno je da pozornica mora biti pokrivena u cijelosti, te da se krene u drugu fazu radova, odnosno doprojektiranje te proširenje i natkrivanje svih 60 m2 vanjske pozornice u cijelosti. Hoće li netko odgovarati za ovaj skupi promašaj ne znamo, ali uvjereni smo da je ova investicija prijeko potrebna stanovnicima Kašine čije su kuće teško stradale u potresu prošlog ožujka", napisali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo