Znamo što će Vlada, bankari i HNB-ovci dobiti za Božić

18.12.2012.
11:25
VOYO logo

Udruga Franak pozvala je sve zainteresirane na predstavljanje Crne knjige - kolekcije istinitih priča i svjedočanstava iz života ljudi žrtava kredita s valutnom klauzulom u švicarskim francima prikupljenih u proljeće 2012. godine.

"Knjiga je tiskana s ciljem da ukaže na sve društvene posljedice koje su proizašle iz ove dužničke krize te progovara o drastičnom padu životnog standarda, rastavljenim brakovima, padanju na teret roditeljima u mirovini, zdravstvenim posljedicama, psihološkim i drugim problemima", navode u pozivu na predstavljanje koje će se održati u četvrtak u Europskom domu u Zagrebu u 10.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjiga je namijenjena cjelokupnoj hrvatskoj javnosti, ali ipak nešto više vladajućim strukturama u Republici Hrvatskoj - ministrima, saborskim zastupnicima, rukovodstvu Hrvatske narodne banke članovima uprava banaka, i drugima

Zna se red i tko je prvi

"Ista će im biti adresirana i službeno uručena kao božićni i novogodišnji poklon", navodi udruga Franak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crnu knjigu, naime, planiraju distribuirati na preko pet stotina adresa, a među prvima će ih u svojim sandučićima zaprimiti članovi Vlade RH i saborski zastupnici, guverner i viceguverneri HNB-a. Zaprimit će ju, kako najavljuju, odmah nakon službene tiskovne konferencije i predstavljanja knjige.

Podsjetimo, u danima adventa počelo je stuđenje protiv osam poslovnih banaka u Hrvatskoj koje je potakla Udruga Franak. Tvrde da su banke prilikom izdavanja kredita u švicarskim francima na nedopušten način u anuitetnoj otplati tih kredita primjenjivale valutnu klauzulu i povećanje kamate na štetu građana. Prilikom toga, prekršili su Zakon o obveznim odnosima i zakon o zaštiti potrošača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo