Znali za zlostavljanja djece, ali nitko nije ništa učinio

Potvrđena je optužnica protiv bivše ravnateljice brodskog Centra za socijalnu skrb i tri djelatnice centra kojima će uskoro početi suđenje pred vijećem Općinskog suda u Osijeku.

7.3.2014.
21:21
VOYO logo

Bivšu ravnateljicu tereti se da od srpnja 2010. do listopada 2012. nije pravilno vodila ni kontrolirala stručni rad ispostave u Odjelu za djecu, mlade i obitelj. Nisu donesene odluke koje bi zaštitile djecu. Propušteno je redovito cijepljenje i zdravstveni pregledi još dvoje djece, a maloljetnicu je otac seksualno zlostavljao. Ravnateljicu se tereti da je zbog njezinih propusta došlo i do podvođenja dviju maloljetnica, u kojem je sudjelovala i njihova starija sestra. Taj je slučaj kasnije 'pao' na sudu jer su oštećene djevojčice s mentalnom retardacijom stalno mijenjale iskaz i nije se moglo dokazati podvođenje i zlostavljanje.

Jedna socijalna radnica pak nije ništa učinila u slučaju problematičnog oca koji nije skrbio za svoje djevojčice. Drugu djelatnicu se tereti da nije poduzela mjere da zaštiti djecu iako je znala da izvanbračni supružnici zajedno s troje djece žive u neprimjerenim uvjetima, bez struje i vode. Treća djelatnica znala je pak da je otac, koji je kasnije osuđen na 5 godina i mjesec dana zatvora, od skrbnika preuzeo kćeri, i to prije nego što je rješenje o prestanku skrbništva postalo pravomoćno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo