VIKALA MU DA JE SVINJA i GAD / Zna se tko je žena koja je na Trgu napala Pernara: 'Klečavci prijete velikim zlom, a Pernara bih lako 'složila''

Image
Foto: Josip Regovic/Patrik Macek/PIXSELL

"Svinjo jedna, gade jedan pokvareni", rekla je Višnja Škreblin Ivanu Pernaru pa policajcu objasnila da ju "razvlači po televiziji".

4.11.2023.
13:10
Josip Regovic/Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

I ove subote, prve u mjesecu studenom, na zagrebačkom središnjem Trgu okupili su se brojni molitelji, unatoč kiši i hladnoći. Ondje su bili i kontraprosvjednici. Prosvjed je organizirala udruga Domino koja prosvjednom akcijom želi upozoriti na položaj žena, ali i drugih, prvenstveno seksualnih manjina u društvu.

Ondje je bio i bivši saborski zastupnik Ivan Pernar na kojeg je odjednom nasrnula starija gospođa s hodalicom, a Pernar je izvadio mobitel i krenuo je snimati. Sada se zna tko je gospođa, a riječ je o Višnji Škreblin, aktivistici Radničke fronte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OBJAVIO JE VIDEO /

Okršaj na Trgu - na Pernara nasnula starija žena s hodalicom: ‘Svinjo jedna! Razvlači me po televiziji...‘

Image
OBJAVIO JE VIDEO /

Okršaj na Trgu - na Pernara nasnula starija žena s hodalicom: ‘Svinjo jedna! Razvlači me po televiziji...‘

"Svinjo jedna, gade jedan pokvareni", rekla mu je Višnja pa policajcu objasnila da ju "Pernar razvlači po televiziji".

Policajac je na to upozorio Pernara da ne provocira na što je rekao da samo snima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktivistici Radničke fronte je oko vrata stajao transparent "bolje da kmečite nego klečite".

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

"Pernar je stao ispred mene i snimao me, bez riječi, i nije mu bilo prvi put, to je čista provokacija. Već je to napravio jednom pa onda snimku dijelio okolo, njemu slični su me onda vrijeđali svakojakim groznim izrazima, i rugali mi se. Imam skoro 78 godina, invalid sam, a na ove prosvjede dolazim jer vidim što se sprema - ovi što kleče i mole uvertira su u nešto jako opasno po žene, kazala je za 24sataVišnja Škreblin, vjerojatno najstarija aktiviskinja u Hrvatskoj, koja od kraja 90-tih naovamo rijeko kad propušta neki prosvjed.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

"Dok me snimao, ja sam policiju koja je uokolo stajala zamolila da me zaštite od njega, a oni su stajali k'o 'drvene marije' i ništa nisu poduzimali. Ali kad sam ja onda krenula prem Pernaru, govoreći mu da me prestane simati, onda je policija, zamislite, smirivala mene! Bome ću i MUP-u poslati svoju predstavku zbog takvog policijskog (ne)postupanja, požalila se. Doživjela je, kaže, da su neki "primitivci" na Trgu na nju prije i pljunuli, psovali ju.

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

"Dok sam pokretna, makar i ovako, dolazit ću jer se borim za pravdu. Kad sam među klečavcima čula svećenika da govori kako je kod muslimana dobro to što su im žene zamotane, u meni se probudila velika ljutnja, ne mogu vjerovati što se događa", kazala je žena koja je radni vijek odradila u jednoj velikoj građevinskoj tvrtki, kao tajnica direktora, a na prosvjede je krenula krajem 90-tih, zbog pljačke u pretvorbi i privatizaciji. Ima troje djece i petero unučadi, kaže kako "nisu sretni" zbog njenog aktivizma, no ona odustati neće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 "Klečavci prijete velikim zlom. Ja sam katolkinja, ali ovo vodi baš Crkva. Vraćaju nam, što, inkviziciju? Ma ja bih Pernara 'lako složila' svojim znanjem, nije on meni ni do koljena. Davno, 70-tih i 80-tih Hrvatska je bila liberalnija i modernija nego što je danas, zaključil je za 24sata

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Snimku napada Pernar je podijelio na svom TikToku uz tekst "agresija prosvjednika protiv molitelja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo