Zmajlović izveo nemoguće: Bio je i direktor i ročnik

Kada su ga novinari upitali kako je uspio izvesti ovu makinaciju koja se kosi sa zakonima, ministar zaštite okoliša i prirode je prvo kazao da mu je direktorski radni staž prekinut.

3.7.2012.
13:29
VOYO logo

Ima još zanimljivosti u biografiji ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića. Ispostavilo se da je civilnu vojnu službu od lipnja 2005. do ožujka 2006. godine odradio na mjestu direktora Komunalnog Jastrebarsko! Tvrtka je to u vlasništvu Grada Jastrebarskog, a paralelno s vojskom bio je i član Gradskog poglavarstva.

To je posebno zanimljivo uzme li se u obzir da je tadašnji Zakon o civilnoj vojnoj službi propisivao da se "civilnog obveznika ne smije uputiti u pravnu osobu ili tijelo gdje je u vrijeme upućivanja bio zaposlen ili gdje je radio godinu dana prije upućivanja u civilnu službu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Povjerenstvo za civilnu službu mu je unatoč tome to odobrilo, piše Večernji list, čime je njegova politička i profesionalna karijera ostala netaknuta. Brojni smrtnici nisu mogli ostati na svom radnom mjestu, a Zmajlović se razlikuje i po tome što nije bio zadužen za fotokopiranje, kuhanje kave i poštu, kao što to obično jesu civilni ročnici.

Razlog je, dakako, ušteda

Kada su ga o tome pitali novinari, Zmajlović je prvo rekao da mu je, dok je bio ročnik, bio prekinut radni staž u Komunalnom. No, na pitanje tko je bio direktor te tvrtke dok je on bio ročnik (naime, u Sudskom registru od 2001. do 2009. godine samo se on navodi kao direktor Komunalnog), priznao je da je to ipak bio on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stav vlasnika Komunalnog – Grada Jastrebarskog bio je da i dalje zastupam poduzeće kako bi se zadržao kontinuitet poslovanja i na taj način uštedjelo oko 100.000 kuna", ponudio je Zmajlović za objašnjenje.

Iako neki tvrde da je Zmajlović kao ročnik primao plaću ili naknadu za direktorski posao, on to opovrgava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo