ŽIVOTNI PAKAO USRED ZAGREBA: / Bolesna majka s djecom gladuje u baraci, imaju rane na ustima od prljave vode

Image

Tihana Kučiš (27) iz Plinarskog naselja u Zagrebu ima tumor na lijevom jajniku i trenutačno prima kemoterapiju zbog koje neće moći raditi sljedeće dvije godine.

13.1.2017.
10:40
VOYO logo

'Baraka u kojoj živimo ima svega 22 kvadrata. Ovdje nemamo adekvatne uvjete za život. Sve što želim za svoju djecu je normalan dom, da su nahranjena i da se više ne razbolijevaju. Nedostaju nam hrana, odjeća i obuća za djecu te namještaj', rekla je Kučiš.

Od dvije sobe griju jedino dnevni boravak u kojem provode najviše vremena. Djeci razvuku kauč, dok ona i suprug spavaju na podu. Vodu iz slavine ne smiju piti jer je puna pijeska, zbog čega djeci izbijaju rane na ustima. Žive od 2800 kuna socijalne pomoći, a hrane se u pučkoj kuhinji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Često su gladni

'Ovo nije život, ovo je životarenje. Jako često ostanemo gladni. Djeca se nemaju gdje okupati, kupaonica je u jako lošem stanju. Zimi je užasno hladno, a mi umjesto prozora imamo šperploču. Želim da djeca imaju pravi dom i normalne uvjete za život', rekla je Tihana.

Image

Djeca Amela (8), Gabrijel (10) i Gabrijela (13) idu u osnovnu školu, a najstariji Sandi (14) u srednju školu. Djeca dobivaju same petice i četvorke. Dvanaestogodišnja Sandra je dijete s teškoćama u razvoju, stopostotni je invalid. Pohađa odgojno-obrazovni centar Osnovne škole Nad lipom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeti za život su grozni.

Žive od socijalne pomoći

'Čak ni vodu iz slavine ne smijemo piti jer je puna pijeska i bakterija. Potrebno im je ono najosnovnije, da imaju hranu, odjeću i obuću.... Ne treba nam mnogo. Znamo da je danas svima teško. Dobri ljudi, ako možete, pomozite! Samo hoću da mi djeca imaju što jesti i da budu na toplom', rekla je Tihana, koja s obitelji živi od socijalne pomoći, za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni koji žele pomoći mogu je kontaktirati na telefon 097/6002480, a stvari možete donijeti na adresu Plinarsko naselje 14, 10000 Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo