Ekstremni uvjeti / Zima usred proljeća: Na Sljemenu pada snijeg, a evo kakva je situacija u ostatku Hrvatske!

Image
Foto: cindra/Crometeo forum

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a u Gorskom kotaru pada susnježica

5.5.2019.
14:38
cindra/Crometeo forum
VOYO logo

Većina Hrvatske probudila se u zimskim uvjetima. Hrvatsku je zahvatilo oblačno, kišovito, vjetrovito i u unutrašnjosti prohladno vrijeme, a to je i prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Izraženije oborine očekuju se na sjevernom Jadranu, u središnjim predjelima te u Gorskom kotaru i Lici gdje će uz zahladnjenje kiša prelaziti u snijeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Sljemenu definitivno ne izgleda kao da je proljeće, a to potvrđuje i snimka Crometea - pada snijeg!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: Marko Cindrić/Crometeo Facebook

Vjetar će biti sjeverni umjeren do vrlo jak, u Podravini i Međimurju na udare i olujan. Na sjevernom Jadranu puhat će jaka i olujna bura, podno Velebita i s orkanskim udarima, a u Dalmaciji umjereno jugo i jugozapadnjak u jačanju krajem dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperatura zraka u središnjim i gorskim predjelima bit će od 4 do 9, na sjevernom Jadranu i u Slavoniji od 10 do 14, a u Dalmaciji između 15 i 19 Celzijeva stupnja.

Image

Razlika je nevjerojatna 22 stupnja! Ovo je 5 najhladnijih i 5 najtoplijih mjesta u Hrvatskoj danas

Image

Razlika je nevjerojatna 22 stupnja! Ovo je 5 najhladnijih i 5 najtoplijih mjesta u Hrvatskoj danas

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Autocesta A1 između čvorova Posedarje i Sveti Rok (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina DC50 i DC27),
  • Autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar - DC3),
  • Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga-Svete Marije Magdalene,
  • Državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački,
  • Paški most.

Zbog jakog vjetra zabrana je prometa za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicom i motocikle) na Krčkom mostu,

I. i II. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom) na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga, autocesti A7 čvor Draga-čvor Šmrika, LC58107 Križišće-Kraljevica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. U Gorskom kotaru pada susnježica. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A1 između čvora Gornja Ploča i tunela Sveti Rok. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i naćin vožnje uvjetima na cestama.

Pojačan je promet na važnijim cestama uključujući autoceste: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje, Istarski ipsilon, zagrebačku i riječku obilaznicu kao i na Ličkoj i Jadranskoj magistrali te većini graničnih prijelaza sa Slovenijom te Bosnom i Hercegovinom.

Zbog pojačanog prometa kolona je prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila koja se dijelom proteže na Istarski ipsilon je oko 2 km, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo