Zidovi su se rušili, a oni su izvlačili obitelj

'Čuli smo eksploziju i otrčali u pomoć. Nismo razmišljali kako ugrožavamo svoj život. Vatrogasci su poslije vikali na mene jer sam ušao u kuću bez kacige. Nisam razmišljao, utrčao sam.

13.3.2012.
6:51
VOYO logo

Željezničari Zvonko Mesek (52) i Dubravko Pavlić (42) krenuli su na gablec kada su čuli eksploziju u kojoj je u Varaždinu razorena jedna obiteljska kuća. Upravo iz nje hrabri je dvojac spasio vlasnicu kuće Đurđu Medved (69), njezinu kćer Renatu (43) i unuku Andreju (21).

Prijetnja klimavi balkon

"Čuli smo eksploziju i otrčali u pomoć. Nismo razmišljali kako ugrožavamo svoj život. Vatrogasci su poslije vikali na mene jer sam ušao u kuću bez kacige. Nisam razmišljao, utrčao sam. U takvim trenucima mora se biti i malo lud", ispričao je za 24sata Zvonko koji je srećom izbjegao rušenje klimavog balkona. Dodaje kako bi i danas učinio isto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je spasio Renatu, koja se još uvijek nalazi u bolnici zbog opeklina drugog i trećeg stupnja na 60 posto površine tijela.

Obitelj ostala bez svega

"Bila je krvava. Plakala je", prisjeća se svega Zvonko. Dubravko je nesretnu ženu prihvatio kraj kuće, a potom je Zvonku pomogao izvući djevojku i baku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubravko je čekao kraj kuće, primio Renatu, a potom pomogao Zvonku izvući Đurđu i Andreju.

Obitelj Medved u eksploziji je ostala bez svega. Na korištenje su dobi stan od Grada Varaždina, no želite li im pomoći novac možete uplatiti na tekući račun Đurđe Medved u Zagrebačkoj banci, broj 2360000-3510107730.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo