samo u hrvatskoj / Zgrću novce restoranom usred Dioklecijanove palače, a Gradu su dužni desetke tisuća kuna i uopće nemaju ugovor o najmu

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

U Banovini tvrde kako je jedan od ugostitelja, restoran 'Posejdon', cijelu 2017. godinu imao štekat s obje strane ovog prostora, na ukupno 25,6 četvornih metara, bez ikakvog ugovora

29.1.2018.
22:02
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Višegodišnji program obnove Željeznih vrata Dioklecijanove palače još uvijek nije pri kraju, a i ove godina ova iznimna povijesna lokacija zbog radova je omeđena građevinskim skelama. Radove izvodi Hrvatski restauratorski zavod, a financirani su iz državnog proračuna, za što je za ovu godinu izdvojeno 270 tisuća kuna, piše Slobodna Dalmacija. 

"Završeni su radovi koji su bili predviđeni za 2017. godinu, a skele će se demontirati nakon dovršetka radova na krovu Sv. Tudora te će se ponovno montirati za nastavak radova u 2018. godini. Vjerojatno tek na jesen, kad se osiguraju potrebna sredstva za nastavak obnove", stoji u priopćenju koje je stiglo na adresu Slobodne Dalmacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što će biti s uskim prostorom propugnakula (hodnika) Željeznih vrata kad ga uskoro napuste restauratori? Hoće li se ova iznimna lokacija ponovno prepustiti štekatima s velikim suncobranima za manje od 200 kuna dnevno ili će se osloboditi pogled na vrijednu baštinu?

Iz Ureda Grada nema odgovora na upite i pozive. U Banovini pak tvrde kako je jedan od ugostitelja, restoran 'Posejdon', cijelu 2017. godinu imao štekat s obje strane ovog prostora, na ukupno 25,6 četvornih metara, bez ikakvog ugovora!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz salda konti kartica restorana "Posejdon", to jest obrta "Arkina", stoji da nema zaduženje za 2017. godinu. Unatoč toj činjenici izvršena je uplata u iznosu od 5.081,65 kuna, te 15.100,00 kuna, što je dovelo do toga da je obrt "Arkina" zbog nepostojanja zaduženja preplatio 20.181,65 kuna.

Odgovornost očito pada na bivšu vlast, od 2000. godine do izbora Krstulovića-Opare, jer oni su očito ignorirali dugovanje i 'Posejdonu' omogućavali korištenje vrijedne gradske površine gotovo bez naplate, piše Slobodna Dalmacija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo