Ženska sindikalna škola: Savezništvo feminizma i sindikalizma

BRID je organizirao Žensku sindikalnu školu kako bi učvrstio veze između sindikalistkinja i ukazao na specifične probleme ženskog radništva.

9.6.2014.
8:29
VOYO logo

Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID) organizirala je Žensku sindikalnu školu na kojoj se predavanjima i radionicama koje su pohađale sindikalistkinje i sindikalisti iz desetak sindikata i tri sindikalne središnjice analizirala povijest ženskog radničkog pokreta, te se raspravljalo o temama poput dvostruke potlačenosti žena, socijalne reprodukcije, feminizacije siromaštva, ženskog sindikalizma i ženske industrije.

Suradnja između ženskih sindikalnih grupa i različitih feminističkih i radničkih udruga civilnog društva prošle je godine politički artikulirana u kampanji protiv novih izmjena radnog zakonodavstva kroz rad Ženske fronte za radna i socijalna prava. Tako je i cilj ove Škole bio učvršćivanje veza među sindikalistkinjama i aktivistkinjama te nastavak rada na koordiniranom djelovanju i mijenjanju kako političkih i društvenih procesa, tako i odnosa sindikata prema specifičnim problemima ženskog radništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/v_b4SKx9MSw Pogledajte u prilogu što polaznice, predavačice i organizatorice Ženske sindikalne škole govore o neplaćenom ženskom radu, nedostatku edukacije sindikalnog članstva, javnoj percepciji suvremenog sindikalnog djelovanja i mogućnostima novih savezništava.

U prilogu govore: Ljubica Horvat, Gordana Jagar, Suzana Artuković Vuksan, Branka Brstilo, Višnja Pavlić, Vedrana Bibić, Karolina Leaković, Ankica Čakardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo