'Srbi imaju utjecaj na banke u Hrvatskoj'

16.9.2012.
15:09
VOYO logo

Kerum je odmah na početku emisije objasnio gdje je 'nestao' u posljednja dva mjeseca, kazavši da se "promijenio malo i u načinu ophođenja u javnosti, nastojim biti sam i tako lakše rješavati stvari". Kazao je i da ako fizički nije prisutan, to ne znači da nije upućen u zbivanja u gradu. Objasnio je zatim da je u gradu Splitu sve zamrlo i da nema projekata, pa nema o čemu ni odlučivati.

Na pitanje zašto se ne pojavljuje u Saboru, Kerum je kazao da on ima dva glasa (misleći na sebe i sestru Nevenku Bečić) i da to ne znači ništa "osim da sjedimo i dižemo ruku" jer oni koji imaju većinu odlučuju o svemu. Na pitanje je li mu možda dosadno u Saboru, Kerum je prilično uspavano odgovorio: "Nije da mi je dosadno, ima sam drugih obaveza i ima prioriteta nekih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pogriješio sam što sam ušao u politiku'

Splitski gradonačelnik je priznao i kako je pogriješio što je ušao u politiku, jer nije znao "da su ljudi spremni ić toliko daleko ako im smetaš". Odbacio je optužbe da je poslovao s Caritasom i tako se obogatio, kazavši da te tvrdnje plasira 'duševni bolesnik'.

Na pitanje što se događa s njegovim poslovnim carstvom, Kerum je objasnio da su problemi nastali kad je Hypo banka blokirala njegovu matičnu tvrtku Kerum, koja je bila jamac za dizanje kredita za hotel Marjan. Kerum je kazao kako je banka to učinila zato jer imaju kupca za hotel ili ga žele preuzeti, ali tako da ga kupe po manjoj cijeni od 150 milijuna eura. No, kazao je da hotel neće prodati ispod cijene i da će ići na iscrpljivanje. Također, odbacio je optužbe da duguje dobavljačima, kazavši da je 95 posto dugova plaćeno, te je kazao da je tvrtka Kerum trgovina osnovana upravo zato što je slutio da bi mogao biti blokiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svaki čovjek koji radi zna da Srbi imaju najveći utjecaj na banke u Hrvatskoj'

O odnosu sa sestrom Nevenkom, na pitanje je li se s njom razišao, Kerum je kazao kako će oni uvijek biti brat i sestra, te da ona sad ima previše obaveza u Saboru te da zato nije direktorica. O planovima da na Marjanu podigne križ, Kerum je rekao kako su Splićani veliki vjernici i kako jedva čekaju da daju novac za izgradnju križa.

Na pitanje je li promijenio mišljenje o Srbima (jer je prije tri godine kazao da ne bi htio Srbina za zeta), Kerum je kazao da je rekao ono što misli i da je to njegovo mišljenje na kojem su mu mnogi zamjerili. "Takvo mišljenje ima većina Hrvata, ali se to ne usude reći", kazao je Kerum ddoavši da nije šovinist, pa je nastavio: svaki čovjek koji radi zna da Srbi imaju najveći utjecaj na banke u Hrvatskoj, ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu - a pogotovo u medijima. Štoviše, zaključio je da su njegovi poslovni problemi počeli upravo nakon što je dao tu izjavu, jer je "prije Drugog svjetskog rata najjača banka u Hrvatskoj bila Srpska banka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo