ZEKANOVIĆ U SABORU 15 MINUTA NABRAJAO PARAFISKALNE NAMETE: / 'Trebao bi mi pet sati da ih nabrojim svih 600'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

'Poruka je da osim reformi koje ćemo donijeti ono što pritišće poduzetnike su parafiskalni nameti koji se u zadnje vrijeme i gomilaju', kazao je zastupnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović

12.11.2020.
15:45
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović (Klub Hrvatskih suverenista) u četvrtak je tijekom rasprave o novom krugu porezne reforme gotovo 15 minuta nabrajao sve parafiskalne namete koje plaćaju hrvatski poduzetnici. U 15 minuta koliko je predviđeno vrijeme za izlaganje klubova Zekanović je uspio nabrojiti stotinjak nameta poručivši da su parafiskalni nameti ono što pritišće hrvatske poduzetnike.

Image
VLADA U TREĆEM PAKETU MJERA ŽELI UKINUTI PARAFISKALNE NAMETE: /

Reaktivirat će javni prijevoz, poljoprivredu, turizam...

Image
VLADA U TREĆEM PAKETU MJERA ŽELI UKINUTI PARAFISKALNE NAMETE: /

Reaktivirat će javni prijevoz, poljoprivredu, turizam...

'Još ima i stotine pristojbi, to nema smisla'

"Trebalo bi mi pet sati za sve namete, riječ je o 600 nameta, a još ima i stotine pristojbi, ovo nema smisla. Poruka je da osim reformi koje ćemo donijeti ono što pritišće poduzetnike su parafiskalni nameti koji se u zadnje vrijeme i gomilaju”, poručio je Zekanović nabrajajući razne naknade za polaganje ispita, ovlaštenja, suglasnosti, članarine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznio je i prijedlog da se radije podigne PDV za jedan postotni bod i tako namaku sredstva kako bi gospodarstvo odahnulo a poduzetnici rasteretili.

Nikola Grmoja (Most) u pojedinačnoj raspravi predložio je amandman da se nerazmjer imovine istražuje od 2000. godine a ne samo za posljednjih 6 godina, obrativši se pitanjem HDZ-ovu zastupniku Branka Bačića - hoće li to podržati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja s tim nemam nikakvih problema. Što se mene osobno tiče može se propitkivati moja imovina od kada sam se rodio, za sve ono što je u skladu sa zakonima kojima se definira imovina i kazneni postupci ja sam za rok koji najdublje zadire u povijest”, odgovorimo mu je Bačić.

Grmoja o Bačiću: 'On je podvojena osoba'

HDZ-u je u interesu da se ispita svačija imovina, ali takav zakon mora biti usuglašen s drugim zakonima koji podrazumijevaju i zastaru, naglasio je Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grmoja je na to uzvratio: "Bačić je podvojena osoba, ima osobni stav i ima kolektivni stav koji u HDZ-u prevladava”.

Potom je Mostov Grmoja zatraživši stanku koja mu je i odobrena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U raspravi zastupnici vladajuće većine uglavnom su hvaliti nastavka porezne reforme i porezno rasterećenje, ističući da će pomoći i poduzetnicima i građanima, dok ju je oporba kritizirala kao 'kozmetičke promjene' i 'povećanje ekonomske nejednakost među građanima'.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo