TEŠKE OPTUŽBE / Zekanović 'opleo' po predsjednici: 'Licemjerna je kad su u pitanju migranti. Pokušava prevariti birače'

Image
Foto: Pixsell

Zekanović tvrdi da se predsjednica 'vraća svom izvornom biračkom tijelu i pokušava ga prevariti'

5.7.2019.
14:00
Pixsell
VOYO logo

Predstavnici političke platforme Hrvatski suverenisti u petak su na konferenciji za novinare  u Hrvatskom saboru ustvrdili da je predsjednicu države Kolinda Grabar-Kitarović licemjerna zbog odnosa prema migrantskoj krizi.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović izjavio je kako 'želi ukazati na iznimno licemjerno ponašanje'  predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je jučer posjetila granični prijelaz u Cetingradu gdje je bila, kako je kazao, jako zgranuta situacijom vezanom uz migrantsku krizu.

 „Hrvatski suverenisti u nekoliko navrata su pozivali predsjednicu da kaže svoje mišljenje o migrantskoj krizi, ali nikada o tome nije rekla ni riječ. Štoviše, bila je pobornik ovakve politike premijera Andreja Plenkovića, a podržala je i Marakeški sporazum. Tada je odigrala veliki igrokaz svojim neodlaskom u Marakeš, a podržavanjem sporazuma, napravila je najgore – nije rekla svoj stav o sporazumu, a zapravo ga podržava“, rekao je Zekanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Tvrdi da se sada, kada je počela neslužbena predsjednička kampanja, predsjednica Republike 'vraća svom izvornom biračkom tijelu i pokušava ga prevariti',  nastojeći se prikazati kao netko tko brine o stanovništvu Gorskog kotara i Like i tko je zgranut migrantskom situacijom.

 „Kada govorimo o licemjerju Grabar Kitarović, iznimno nas smeta to što su je Hrvatski suverenisti nebrojeno puta pozivali da iznese svoj stav o Istanbulskoj konvenciji, da potakne premijera Plenkovića i ministra Kuščevića da se pokrene referendum; ona bi šutjela, iako je njezin stav o Istanbulskoj konvenciji jasan jer je bila za taj dokument“, dodao je Zekanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Predsjednica Grabar-Kitarović jučer je s načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirkom Šundovom i predstavnicima lokalne vlasti i karlovačke policije u Slunju održala sastanak o stanju na državnoj granici Republike Hrvatske i problemu ilegalnih migracija, a zatim je s ministrom unutarnjih poslova Davorom  Božinovićem obišla teren uz granicu s BiH. Na zelenoj granici u općini Rakovici hrvatska predsjednica izjavila je kako očekuje da Europska unija shvati da se EU brani na hrvatskoj granici, i da se glede toga očekuje pozitivno mišljenje o hrvatskom ispunjavanju schengenskih kriterija.

 "Hrvatska kao vanjska granica EU ne može dopustiti ilegalne prelaske, ali je naš prvenstveni cilj apsolutno štititi nacionalne interese, zaštititi stanovništvo s naše strane granice", naglasila je jučer u Rakovici Grabar-Kitarović, a hrvatskoj policiji zahvalila je na trudu u teškom i opasnom poslu koji obavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Saborski zastupnik HRAST-a Zekanović danas je iznio svoje stavove i o tome što predsjednica Republike Grabar-Kitarović smatra kršćanskim vrijednostima.

 „Iznimno je sramotno to što ona smatra da su kršćani oni koji na Katoličkom radiju pjevaju crkvene pjesme“, rekao je Zekanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Predsjednica Republike Grabar-Kitarović prije nekoliko dana dala je opširan intervju Hrvatskom katoličkom radiju, u kojem se osvrnula na aktualna pitanja poput rekonstrukcije Vlade, njezine kandidature na predsjedničkim izborima, a govorila je i o svojoj vjeri i odnosu s Bogom. Istaknula je što vjera znači za nju i kako joj pomaže u životu, ali i u politici. Na kraju je zapjevala duhovnu pjesmu 'Krist na žalu'.

 Osvrnuvši se na taj intervjuu Zekanović je rekao kako su „kršćani u politici oni koji vjerodostojno brane kršćanske stavove, brane stav Crkve i ono što hrvatski biskupi zastupaju, a to", ustvrdio je, predsjednica Republike "nije radila i ne radi“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Hrvatski suverenisti nisu htjeli odgovarati na pitanja novinara o Miroslavu Škori, predsjedničkom kandidatu kojeg podržavaju, i njegovim milijunskim poslovima s državom, rekavši da je ovo konferencija za novinare o „licemjernoj politici Grabar Kitarović i njezinom pretvaranju da je kršćanski demokrat", a što, prema njihovom mišljenju - nije.

 Novinare su tek uputili da u ministarstvu provjere je li postupak javne nabave u tvrtki u kojoj Škoro ime udjele, bio proveden u skladu s propisima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 No, Zekanović je zato spremno odgovorio na pitanje o položaju ministra Kuščevića, rekavši da ga premijer neće razriješiti zato što je „Kuščević zajedno s Plenkovićem sudjelovao u osporavanju referenduma i o izbornom zakonu i o Istanbulskoj konvenciji“.

 „Dakle, ako potone jedan, potonut će i drugi. Siguran sam da je premijer Plenković toga svjestan i da ga je Kuščević upozorio na to jer su zajedno sudjelovali u rušenju referenduma“, uvjeren je Zekanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo