KAKAV POVRATAK / Vraćaju se Zdravko i Višnja Pevec: Otvaraju novu trgovinu, zbog imena bi mogli imati problema

Image
Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Nakon dvije godine izbivanja s tržišta, poduzetnik Zdravko Pevec u Vrbovcu otvara novu trgovinu pod svojim imenom

27.3.2022.
11:05
Sandra Šimunović/Pixsell
VOYO logo

Nakon dvije godine izbivanja, poduzetnik Zdravko Pevec se vraća na tržište. U Vrbovcu će otvoriti prvu trgovinu pod svojim imenom, nakon što je u veljači 2020. trgovačko društvo Pevec postalo Pevex.

Naime, poduzetnik Pevec je odslužio 11 mjeseci zatvora zbog toga što je svoju tvrtku oštetio za četiri, a državu za 27 milijuna kuna. Nakon njegova odlaska iza rešetaka, tvrtku su preuzeli novi vlasnici i promijenili ime u Pevex. Od starog trgovačkog lanca zadržan je samo dio naziva i zelena boja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook/Zdravko Pevec

Nova trgovina Pevec u Vrbovcu

Problematična autorska prava

Portal Danica javlja kako se obavlja završno uređenje nove Pevecove trgovine, a na ulazu u parkiralište postavljen je veliki logotip s nazivom Pevec i stiliziranim pijetlom, kakvog je imao i stari Pevecov trgovački lanac. Pitanje je koliko dugo će se tako moći oglašavati, jer bi uprava Pevexa mogla poduzeti određene pravne radnje, s obzirom na to da su preuzimanjem trgovačkog lanca preuzeli i ime, logotip i druga obilježja.

Uz to, Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku, protiv Zdravka Peveca je podignulo optužnicu zbog krivotvorenja isprava i sprječavanja dokazivanja. Tportal piše kako je Pevec dočekala optužnica po izlasku iz zatvora zbog pronevjere, a tereti ga se da je Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo neistinito prikazao ugovor o autorskom pravu na ime Pevec, kao i na slogan "Pevec - Kupujte s osmijehom" sa stiliziranim pijetlom, kojeg je potpisao s bjelovarskom tvrtkom Pevec, današnjim Pevexom. Tužiteljstvo, naime, smatra da takav ugovor nikad nije postojao i za Zdravka Peveca traži godinu dana zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličan asortiman

Ipak, vrbovečka trgovina će se voditi pod nazivom Pevec oprema d.o.o. Tako glasi naziv tvrtke koju su osnovali Zdravkovi sinovi Davorin, koji je direktor i Danijel, koji je prokurist. Novi Pevec će imati sličan asortiman kao i stari Pevecov trgovački lanac, što vjerojatno također neće biti po volji Vujnovcu i upravi Pevexa. Inače Zdravko je na stranicama tvrtke naveden kao kontakt-osoba za prodaju vrtnog programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo