Otkrio suradnicima? /

Zdravko Marić razmišlja o odlasku iz Vlade? 'Čini se da mu je dosta političkih pritisaka'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kako tvrdi Jutarnji list, ministar financija povjerio se suradnicima glede svoje budućnosti u Vladi

25.8.2018.
13:50
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što se zbog Nacrta prijedloga zakona o doprinosima podigla bura u javnosti te nakon objavljivanja iskaza Martine Dalić i drugih u slučaju Agrokor ministar financija Zdravko Marić navodno je suradnicima otkrio da razmišlja o napuštanju Vlade, donosi Jutarnji list.

"Razmišlja da od iduće godine, kada se sve slegne, ne bude više ministar financija, nego da se vrati u privatni biznis. Čini se da mu je dosta i političkih pritisaka, ali i rušenja nekih njegovih prijedloga", otkrio je izvor iz Ministarstva financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema iskazu Martine Dalić USKOK-u Marić je predložio Tončija Korunića za člana neformalne radne skupine koja je radila na lex Agrokoru. 

"Ma svi su sve znali, a znalo se i to da je bilo više sastanaka o Agrokoru na kojima je bio ministar Marić", poručio je sugovornik iz HDZ-a za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važnu riječ u čitavoj situaciji mogao bi imati HNS, koji Marića smatra za jednog od boljih ministara u Vladi

"U ovom slučaju DORH je odbacio optužbe, politička cijena je u vidu ostavke Martine Dalić plaćena, a nagodba je uspjela i time je sačuvana i industrijska proizvodnja i 56 tisuća radnih mjesta u sustavu Agrokor. Kao koalicijski partner, iako nismo bili operativno uključeni u proces, cijelo vrijeme smo upozoravali na važnost transparentnosti, kako samog procesa tako i njegova komuniciranja, kako ništa ne bi ugrozilo uspješnost nagodbe", poručuju u HNS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo