Zbog Tadića pokrenuli istragu u ministarstvu

27.5.2010.
10:21
VOYO logo

Ministarstvo vanjskih poslova pokrenulo je povodom članka 'Britanci uvjeravaju: samo Tadić sporazum spašava', u skladu sa Zakonom o tajnosti podataka i Zakonom o državnim službenicima, istragu radi utvrđivanja odgovornosti za neovlašteno odavanje podataka. Bilješka objavljena u Novom listu bila je namijenjena isključivo predsjedniku države i vlade, te diplomatskoj službi Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju glasnogovornika MVP-a Marija Draguna.

Iako se radilo o bilješci o neformalnom sastanku, MVP smatra kako se radi o djelu za koje treba utvrditi počinitelja zbog popisa adresanata koji imaju pristup službenim bilješkama, a zlorabe ih kako bi naštetili dovršetku procesa stupanja na snagu arbitražnog sporazuma između Hrvatske i Slovenije, prenosi Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u članku se kaže kako bi Velika Britanija i SAD htjele da se predsjednik Srbije Boris Tadić angažira u promicanju arbitražnog sporazuma sa Slovenijom te da su britanski veleposlanici u Hrvatskoj David Blunt, Sloveniji Andrew Page i Srbiji Stephen Wordsworth o toj inicijativi prije šest dana na radnom ručku izvijestili državnog tajnika Davora Božinovića.

Božinović je rekao da "načelno nije protiv, ali da ostaje vidjeti bi li Tadićeva poruka imala utjecaja na slovensko biračko tijelo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ideju da Tadić posreduje u sporazumu u srijedu je, nakon objave informacije, odbacio i slovenski premijer Borut Pahor.

Prethodni članci:

arti-201005260632006 arti-201005260015006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo