ZBOG SUŠE OKOLICA KNINA OSTALA POTPUNO BEZ VODE: / Krstičević poslao vojne cisterne da opskrbe ljude s vodom

Image
Foto: PIXSELL

Zbog velike suše bez vode su ostala mjesta u okolici Knina, kojima je u pomoć danas krenula vojska.

24.7.2017.
17:33
PIXSELL
VOYO logo

'Tako će Oružane snage RH pružati potporu u opskrbi pitkom vodom stanovnicima naselja Ljubač, Žagrović, Oćestovo, Polača, Golubić i Strmica. Odluku o pružanju pomoći donio je potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević temeljem zahtjeva Grada Knina', objašnjeno je iz MORH-a.

Optužbe na račun bivše vlasti

Nedavno je i sam novi gradonačelnik Knina Marko Jelić upozorio na nestašicu vode, te za to optužio i raniju HDZ-ovu kninsku vlast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nova vlast u Kninu zatekla je prilično lošu situaciju u gradskoj blagajni, a stanovništvo je u velikim problemima s nedostatkom pitke vode, neasfaltiranim i neosvijetljenim cestama što hitno treba riješiti, poručio je Jelić nakon prvih mjesec dana vladavine gradom.

'Na raspolaganje su nam ostavljena minimalna sredstva te se u skladu s tim moramo organizirati, raditi na uštedama i na najbolji način iskoristiti ono što imamo. Naši sugrađani nemaju osnovnih uvjeta za život i rješavanje toga nam je prioritet', napisao je Jelić, pritom misleći na nedostatak pitke vode, neasfaltirane i neosvijetljene ceste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Red za vodu

Jelić je istaknuo da su sredstva namijenjena za ove probleme koja bi trebala biti dostatna za cijelu godinu, potrošena u šest mjeseci, a najveći dio proračuna je potrošen u političku kampanju i na taj način su se kupovali glasovi.

'Ima tu mnogih stvari koje nisu odrađene kako treba, ali na žalost, dok su neki plaćali večere od cca 35.000 kuna, naši sugrađani su ostajali bez puno važnijih i prioritetnijih stvari", naveo je Jelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještani kninske okolice s kojima smo danas razgovarali potvrdili su nam da im vodovodna mreža još nije stigla, a sada su im, zbog tromjesečne suše presušili i bunari.

'I za tu vodu iz cisterni moramo se zapisati u komunalnom poduzeću u Kninu, pa onda čekati da dođe za dva-tri tjedna. Ove MORH-ove cisterne još nisam vidio', ispričao nam je jedan od mještana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo