Zbog štrajka policajaca očekuju se gužve na granici

Zbog bijelog štrajka slovenskih policajaca od danas popodne na graničnim prijelazima sa Slovenijom mogu se početi stvarati gužve. Štrajk bi mogao potrajati sve do 5. svibnja.

26.4.2013.
12:48
VOYO logo

Zbog namjera vlade da smanji sredstva za plaće policajaca u okviru rezova za javni sektor u ovoj godini, slovenski policijski sindikat izvodi štrajkaške aktivnosti još od siječnja, no od petka od 14 sati će ih zaoštriti na graničnim prijelazima s Hrvatskom, rekao je predsjednik Policijskog sindikata Slovenije Radivoj Uroševič.

Štrajk bi mogao potrajati do 5. svibnja

Dodao je da bi bijeli štrajk policajaca na granici, koji podrazumijeva usporenu proceduru pregleda isprava i dokumenata, mogao potrajati do 5. svibnja. Prije tog datuma ne očekuju da će se uspjeti dogovoriti s vladom. Slovenski policijski sindikat naveo je da će svoje štrajkaške aktivnosti i kontrolu putnika i vozila na granici s Hrvatskom idućih dana prilagođavati u ovisnosti od pregovora s vladom te da će ovisno od situacije na pojedinim graničnim prijelazima nastojati da način štrajka ne izaziva nezadovoljstvo vozača, odnosno putnika, javlja HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo