IZVJEŠTAVA HAK / Zbog snijega i orkanske bure odsječene neke dionice. Za pojedina teretna vozila nema puta do Dalmacije i obratno

Image
Foto: Screenshot HAK/Faebook

Provjerite HAK ako krećete na put jer su mnoge zabrane zbog loših uvjeta na cesti. Sušnježice ima čak i na otocima

19.1.2024.
22:33
Screenshot HAK/Faebook
VOYO logo

I dale snijeg uzrokuje probleme u pojedinim dijelovima Hrvatske. HAK izvjšetava da je za sav promet zatvorena dionica D3 Gornje Jelenje-Kikovica zbog vozila koja su pod zabranom ušla na dionicu. Obilazak je DC501 Gornje Jelenje - Oštrovica.

Zbog orkanskog vjetra za sve skupine vozila zatvorebe su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostala vozila je preko Knina (DC1) ili Kistanja (DC59); Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most (DC106); ŽC5217 Bruvno-Mazin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica; autocesta A7 između čvorova Škurinje i Orehovica;
Jadranska magistrala (DC8) Novi Vinodolski-Senj; DC27 Gračac-Donji Karin; Zbog vjetra zabrana za I. skupinu vozila autobuse na kat, motocikle, vozila s priključnim vozilom; DC1 Vaganac-Udbina-Gračac; DC217 Ličko Petrovo Selo - GP Ličko Petrovo Selo.

Zbog vjetra zabrana za I. i II. skupinu vozila - autobuse na kat, motocikle, vozila s priključnim vozilom, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostrom. Autocesta A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika; Jadranska magistrala (DC8) Bakar - Novi Vinodolski; DC99 čvor Križišće-(A7)-Križišće(DC501); LC58107 Kraljevica (DC8)-čvor Križišće(A7).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mostu Krk u oba smjera zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu i kamione s ceradomzbog olujnog vjetra.

Zbog snijega te zimskih uvjeta vožnje i olujnog vjetra trenutačno nema prohodnih cesta za teretna vozila s priključnim vozilima iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji i obratno. Zbog zimskih uvjeta promet zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te ostala vozila bez zimske opreme izvještava večeras HAK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sinjski gradonačelnik Miro Bulj podijelio je večeras idilične slike grada pod nijegom na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Slobodna Dalmacija navodi da gust snijeg pada na cestama prema Sinju, vozi se otežano, a u snijegu povremeno zastaju vozila s ljetnim gumama. Jedno vozilo završilo je i u kanalu. Snijeg je zabijelio i Šestanovac, Zagvozd, Bisko i Dugopolje, ali ga ima i na Klisu, Dicmu, Braču…

POGLEDAJTE VIDEO Snijeg vozača prikovao na Grobniku. Donko iz Našica: 'Kamion od 41 tonu, a ljulja ga kao šibica na stolu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo