Jeste li kazneno prijavili 'peder-ministre'?!

'Nazvavši aktualnu vlast antihrvatskom, a ministre 'peder ministrima', Podrug je uvrijedio sve naše građane koji su glasovali za nas', rekao je Jurjević.

18.7.2012.
15:53
VOYO logo

Na današnjoj sjednici splitskog Gradskog vijeća verbalno su se sukobili vijećnik Luka Podrug (HČSP), koji je aktualnu vlast u Hrvatskoj nazvao "antihrvatskom" a ministre koji su nedavno sudjelovali na splitskom Gay Prideu "peder ministrima". Vijećnici SDP-a i HNS-a koji su se usprotivili takvim kvalifikacijama demonstrativno su napustili sjednicu Gradskog vijeća, piše Slobodna Dalmacija.

'Antihrvatska vlast provodi nasilje nad Splitom'

"Protiv odluke grada demonstrirana je sila na Rivi, a ministar unutarnjih poslova Ostojić nije poštovao odluku ovog grada", rekao je Podrug i pitao je li podnesena kaznena prijava protiv ministra Ranka Ostojića i, kako se izrazio, "pet peder ministara" koji su sudjelovali u povorci splitskog Gay Pridea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Antihrvatska vlast provodi nasilje nad ovim gradom", rekao je Podrug.

"Stavljanje bine bilo je u nadležnosti grada a hodanje ulicama je u nadležnosti MUP-a, a to znači da nitko nije prekršio zakon jer bina nije bila postavljena na Rivi a sudionicima Gay Pridea nije spriječeno hodanje ulicama. Ono što je MUP napravio na Rivi u nadležnosti je MUP-a, a grad se ne može postaviti iznad MUP-a", rekao je dogradonačelnik Jure Šundov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izljev primitivizma

Intervenirao je SDP-ov vijećnik Marin Jurjević zamjerivši predsjednici Gradskog vijeća što nije opomenula Luku Podruga ili mu onemogućila, kako je rekao, "izljev primitivizma".

Jurjević je pozvao vijećnike SDP-a i HNS-a da napuste sjednicu, što su i napravili. Izlazeći iz sale Jurjević je poručio ostalim vijećnicima: "Sramite se što ovo trpite", a Podrug mu je odgovorio u sadašnjoj vlasti u Hrvatskoj "ima ubojica".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjednici je, nakon što ju je napustilo šest SDP-ovih i HNS-ovih vijećnika ostalo 16 vijećnika čime nije ugrožen kvorum.

Prepirka Čepe i Keruma

Gojko Čepo kazao je gradonačelniku Kerumu: Niste ovdje bili, a vi ćete meni solit pamet?!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to je Kerum odgovorio: A ti si bio svaki dan ovdje?

Prepirka se dalje nastavila...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kerum: Pomažem svima koji zapošljavaju

Na upit Igora Boraske zbog čega se štekati u gradskoj jezgri postavljaju suprotno smjernicama konzervatora, Kerum mu je kazao kako on ništa ne investira te da će, dok je on gradonačelnik, pomoći svima koji zapošljavaju i to bez obzira na konzervatore.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo