dvije godine rada / Zbog ove Dubrovkinje moći ćete ocijeniti tisuće javnih zaposlenika

Image
Foto: Dubrovaki dnevnik/Tea Stjepović

Stranica sadrži imena i prezimena svih službenika i namještenika gradskih uprava četiri grada (Dubrovnik, Zagreb, Varaždin i Pula)

27.9.2018.
19:54
Dubrovaki dnevnik/Tea Stjepović
VOYO logo

Dubrovačka udruga Prospectus pokrenula je internetsku stranicu Ocijeni me. Stranica sadrži imena i prezimena svih službenika i namještenika gradskih uprava četiri grada (Dubrovnik, Zagreb, Varaždin i Pula) s oznakama radnih mjesta na koje su raspoređeni. Predsjednica udruge Viktorija Knežević pojasnila nam je kako su dvije godine radili na projektu na kojemu su vrijedno skupljali i sistematizirali podatke, piše Dubrovački dnevnik.

"Nailazili smo na neke prepreke jer pojedini gradovi nisu baš lako željeli dostaviti podatke, no žalili smo se povjerenici za informiranje koja nas je podržala jer to su javni podaci. Cilj projekta je da poboljšamo rad i usluge javne uprave. Ako na internetskim platformama možemo ocijeniti restoran ili hotel u kojemu smo boravili, a prehodno ih platili, ne znam zašto ne bismo mogli ocijeniti i ljude koje plaćamo kroz javna sredstva", kazala je Knežević dodavši kako očekuje i neki vid zloupotrebe, no mišljenja je kako će sustav generalno biti bolji jer će pobošljati rad javne uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U opisu stranice stoji kako svakog zaposlenika možete pronaći bilo pretraživanjem izbornika bilo po njegovom imenu i prezimenu. Svakog zaposlenika možete OCIJENITI zvjezdicom od jedan do pet i za svakog možete ostaviti KOMETAR o njegovom radu. Stranica je namijenjena svima nama koji su se stotinu puta našli frustrirani radom bahatih službenika.

Da biste ocjenili ili komentirali rad službenika trebate se registrirati, to možete učiniti putem svog facebook profila ili putem mail adrese. Možete anonimno, a i punim imenom i prezimenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da ćete koristiti ovaj sustav i da će njegovo postojanje doprinjeti kvaliteti javne usluge koja nam se pruža, a koju mi kao porezni obveznici koji plaćaju najveće porezne namete u Europi, skupo plaćamo. Molim vas ocjenjujte, komentirajte i dijelite!", poručili su iz udruge Prospectus, piše Dubrovački dnevnik.

NAPOMENA:
Svi podaci od zaposlenika pribavljeni su od gradova i predstavljaju njihove službene podatke na određeni dan, i to 
Grad Dubrovnik na dan 22.8.2018.
Grad Rijeka na dan 10.9.2018.
Grad Zagreb na dan 8.9.2018.
Grad Varaždin na dan 13.9.2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imena i prezimena službenika i namještenika jesu osobni podatak, ali osobni podataka koji po relevantnim propisima i praksi Povjerenice za informiranje ne uživa zaštitu jer dužnosnici, službenici i namještenici obavljaju poslove koji se financiraju javnim novcem. Pravo na izražavanje mišljenja o svemu, pa i o radu dužnosnika službenika i namještenika, je pravo zajamčeno Ustavom Republike Hrvatske.

Podaci će biti redovito ažurirani. Detalje pogledajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo